Crimeea a facut mereu parte din Rusia

Crimeea a facut mereu parte din Rusia

Presedintele Putin a declarat in fata Parlamentului Rusiei ca “in adancul inimilor poporului, Crimeea a facut mereu parte din Rusia” .

Crimeea a facut mereu o parte din Rusia

Crimeea a facut mereu o parte din Rusia

Putin a facut declaratii la Kremlin, unde a reafirmat necesitatea sprijinirii tentativei Crimeei de a se desprinde de Ucraina si de a se alipi Federatiei Ruse.Crimean officials say 97% of voters backed splitting from Ukraine in a controversial referendum on Sunday.

Uniunea Europeana si Statele Unite au declarat ilegal votul din Crimeea si au impus sanctiuni.

Puterea din Crimeea a fost uzurpata de forte pro-ruse la sfarsitul lunii februarie, dupa ce presedintele Ucrainei, Viktor Yanukovych a fugit in Rusia, in urma lunilor de proteste si violente.

Dupa referendumul de duminica, noii lideri din Crimeea au declarat independenta si au apelat la Moscova pentru a se alipi Rusiei.

Putin a recunoscut Crimeea ca stat suveran si a aprobat de principiu suveranitatea Crimeeihas recognised Crimea as a sovereign state and approved a draft bill on the accession.

Marti, Putin a declarat ca cei din spatele revoltei din Ucraina- revolta inceputa in noiembrie, dupa ce presedintele Yanukovych a respins un acord cu UE in favoarea unor relatii mai stranse cu Rusia- sunt extremisti care au adus haosul in Ucraina.

Crimeea, “a fost si este o parte inseparabila a Rusiei” si rezultatele referendumului de duminica sunt “mai mult decat convingatoare” a mai declarat presedintele rus.

Poporul din Crimeea nu a fost pregatit pentru a accepta aceasta “injustitie istorica” a decalrat Putin.