O noua boala “WhatsAppitis”, provocata de trimiterea mesajelor pe telefoanele mobile

Un medic spaniol spune ca a diagnosticat o noua afecţiune, care este provocata de numarul mare de ore petrecute trimiţand mesaje pe telefonul mobil. Boala a fost numita „WhatsAppitis”, dupa cunoscuta aplicaţie de telefoane mobile pentru trimiterea mesajelor.

WhatsAppitis

WhatsAppitis

 

Medicul avertizeaza utilizatorii acestei aplicatii ca aceasta boala poate dauna sanatatii.

Pacienta pe care a fost diagnosticata cu aceasta boala s-a plans de dureri la incheieturile mainilor. Pacienta medicului Ines Fernandez-Guerrero, de la spital universitar din Granada, este o tanara de 34 de ani, insarcinata in 27 de saptamani.

Dupa investighatii amanuntite, doctorul Ines Fernandez-Guerrero a ajuns la concluzia finala, ca aceste dureri au fost provocate de trimiterea mesajelor pe aplicatia WhatsApp timp de 6 ore incontinuu.

Tanara in cauza primise multe mesaje pe telefonul mobil prin aplicaţia WhatsApp si, intr-o singura zi, a vrut sa raspunda la toate mesajele primite, pentru ca erau felicitari trimise cu ocazia Craciunului. Pacienta nefericita a stat cu telefonul mobil in mana timp de aproximativ 6 ore, ca sa trimita mesaje, si in acest timp şi-a mişcat neintrerupt ambele degete mari, fapt care a provocat acele dureri groaznice.

Pacientei au fost prescrise analgezice si doctorul i-a interzis sa mai foloseasca telefonul mobil. Diagnosticul pus de medicul care a descoperit aceasta afectiune a fost numita WhatsAppitis. Doctorul relateaza ca aceasta boala este provocata de folosirea excesiva a tehnologiei.

Primul caz de “Nintendinitis” a fost descoperit in anul 1991, “Tenosinovitis” este boala cauzata de trimiterea de SMS-uri, “Umarul Wii” apare dupa folosirea in exces a acestui joc, iar „Degetul Blackberry” dupa utilizarea indelungata a funcţiei de scroll pe acest telefon.

Doctorii ne recomanda sa nu abuzam de utilizarea in exces a tehnologiei si sa ne bucuram si sa ne folosim de tehnologie intr-un mod moderat.

Sursa