SMS-ul poate scadea speranta de viata

SMS-ul poate scadea speranta de viata

Asociatatia Cirocpracticienilor avertizeaza ca pozitia defectoasa datorata folosirii mobilului iti poate scurta viata.

Sms-ul si folosirea indelungata a dispozitivelor mobile poate conduce la scaderea sperantei de viata, avertizeaza chiropracticienii.

Pozitia usor aplecat in fata, pe care o adopta multe persoane atunci cand scriu un SMS, navigheaza online, trimit e-mailuri sau se joaca pe telefon sau alte dispozitive mobile, creste riscul unei morti premature in cazul persoanelor in varsta, si exista suspiciunea ca si tinerii ar putea avea de suferit.

Uniunea Chiroppracticienilor (UCA) pretinde ca pozitia gresita constituie un risc major asupra sanatatii, asemeni obezitatii. Studiile sugereaza o legatura intre pozitia usor aplecat in fata la varstnici si hipercifoza, care este asociata cu afectiuni pulmonare si cardiovasculare.

Varstnicii, chiar si cei cu hipercifoza usoara au un risc de mortalitate de 1,44 ori mai mare decat cei fara hipercifoza. Aceasta cifra este similara riscului de mortalitate la persoanele cu indicele de masa corporala mai mare de 30, potrivit UCA.

“Oamenii au un risc crescut de afectiuni la gat si spate datorita posturii defectuoase, care cauzeaza o accentuare a curburii naturale a spatelui. De asemenea axista un risc crescut de apartitie a cestor probleme, mai repede, la persoanele mai tinere, datorita timpului prelungiri duratei medii petrecute in fata computerului asu folosirii dispozitivelor mobile”.

Daca o  persoana isi apleaca in fata capul si isi rotunjeste umerii, devine aproape imposibil sa inspire complet deoarece cutia toracica nu se poate extinde liber, astfel inima si plamanii nu pot functiona cu maxima eficacitate.

UCA avertizeaza oamenii sa fie atenti la postura si sa consulte un chiropractician care ii poate indruma si corecta pentru o postura mai buna si mai sanatoasa.

“Nu este doar o alta stire de tabloid, ci este ceea ce tot mai multe studii constata. Veste bunea este ca nu este ceva ce nu poate fi evitat deoarece cu totii avem controlul asupra posturii. Ne putem schimba proastele obiceiuri. De exemplu putem reduce timpul petrecut  pe dispozitivele mobile. De asemenea este indicat sa tinem aparatul la nivelul ochilor decatsa ne aplecam spre aparat” ne sfatuieste chiropracticianul Edwina Waddell, mebru UCA.