Domnisoara Messi!

Meciul de aseara nu a fost primul in care marea vedeta a Barcelonei a parut a fi un jucator oarecare, mai degraba un aspirant la un post de titular in aceasta echipa, si nu  liderul si golgeterul ei. Momentele de indolenta, de somnolenta precum cele din meciul de ieri sau din meciul amical cu Romania de la Bucuresti, induc spectatorului neutru o stare de iritare… enervare chiar… . Pentru ca… sa fim seriosi… cand te uiti la meciurile Barcei, in calitate de spectator neurtu, vrei sa vezi ce mai inventeaza supervalorile ei, in special Messi!

Trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem, ca astfel de momente sunt foarte rare si ca de cele mai multe ori, starul Barcei, se ridica la nivelul asteptarilor si este decisiv pentru echipa sa, asa cum s-a intamplat, de pilda, pe Bernabeu. Acolo, din 4 goluri ale catalanilor, Messi, a marcat 3 si a pasat decisiv la celalalt! O sa scot din discutie meciul cu noi de pe National Arena, care a fost amical, si deci, apar circumstante atenuante… . Dar meciul de aseara face parte din aceeasi categorie cu cel din campionat cu Real; adversari agresivi, echipe supermotivate, derby de traditie, miza uriasa…la Madrid…l-am recunoscut…aseara cu Atletico… ??? O actiune (minunata ce-i brept) in prima repriza, finalizata cu pasa pentru Iniesta, si un sut frumos din lovitura libera parat de portarul advers in repriza secunda si… cam atat… .

In astfel de meciuri, Lionel Messi, are aceeasi atitudine cu cea etalata de o domnisoara superba, cu un zambet ucigator, care paseste incet si foarte atent pentru a nu-si pata incaltarile scumpe, si care, doar episodic, cu un colt de gura, trimite direct spre sufletele noastre, zambetu-i ravasitor 😉 !

Categories: SPORT, SPORT EXTERN

Tags: Barca, Messi, real