Un pusti de 5 ani gaseste o bresa in securitatea Xbox

Un pusti de 5 ani gaseste o bresa in securitatea Xbox

Un pusti de 5 ani gaseste o bresa in securitatea Xbox, o vulnerabilitate in serviciul MicrosoftXbox Live a primit multumiri oficiale din partea companiei Microsoft.

Kristoffer Von Hassel, din San Diego, a reusit sa accesesze contul tatalui sau fara a avea parola potrivita.

Cei de la Microsoft au remediat deficienta si Kristoffer a fost adaugat pe lista celor care au contribuit la securizarea serviciului si produsului Microsoft.

Baiatul a descoperit ca daca introduce o parola gresita sistemul ii cere o noua parola. Kristoffer a  descoperit ca daca apasa tasta “space” sistemul il lasa sa acceseze contul tatalui sau.

“M-am speriat. Credeam ca tata va afla,” a declarat Kristoffer pentru un post de televiziune. “Credeam ca cineva va putea sa fure Xbox-ul.”

Robert, tatal lui Kristoffer, a contactat Microsoft si i-a informat despre eroarea de programare.

Intr-o declaratie, compania a spus: “La microsoft, intotdeauna ascultam clientii si le multumim daca ne aduc in atentie diferite probleme ale serviciilor sau produselor noastre. Securitatea Xbox este un lucru foarte serios si am remediat problema de indata ce am fost informati despre ea.”

Numele lui Kristoffer apare acum , pe o pagina de multumire, dedicata tuturor celor care au descoperit probleme la produsele Microsoft.

De asemenea compania  l-a recompensat cu 4 jocuri gratuite, 50 de dolari si un abonament de 1 an la Xbox Live.