“Orasul compionilor”!F.C. Liverpool si Everton impresioneaza in Premier League!

Indiferent cu cine tin, iubitorii fotbalului din Liverpool, nu pot fi altfel decat fericiti! Fie ca tin cu “cormoranii” fie ca sunt fani ai “caramelelor”, locuitorii orasului din vestul Angliei, au numai motive de sarbatoare.!

Echipele lor, nu numai ca si-au depasit obiectivele propuse, dar sunt foarte foarte aproape de a realiza performante la care nici nu indrazneau sa se gandeasca la inceputul sezonului. F.C Liverpool ocupa prima pozitie a clasamentului, avand o serie impresionanta de 9 victorii la rand, permitandu-si sa viseze cu ochii deschisi, la primul titlu de campioana dupa o asteptare lunga si dureroasa de 24 de ani ! Everton este pe locul 5, la doar un punct de ultima pozitie care permite calificarea in Champions League, pozitie pe care, in acest moment, este Arsenal Londra. Insa in conditiile in care Everton, aflata intr-o forma foarte buna, are si o “restanta” cu Clystal Palace , iar Arsenal este in deriva, pare doar o chestiune de timp pana cand “caramelele” vor urca pe locul 4.

Avand serii de invincibilitate de invidiat pentru orice echipa ( 10 meciuri Liverpool, 6 meciuri Everton), echipele din Liverpool, par a fi transat “razboiul orasenesc” cu Manchester in acest an, si mai mult decat atat, au redat fanilor placerea de a canta si de a visa alaturi de ele!

Ma intreb ce imnuri si ce povesti vor mai inventa acum acesti suporteri, care cantau si elogiau chiar si atunci cand nu prea aveau motiv… . Sezonul asta insa, motivul exista… Si, Parafrazand-ul pe Caragiale: ” Si ce motiv Fanica!!