50 de ani de legenda! La multi ani, Marius Lacatus!

Pe 5 aprilie 1964, se naste la Brasov, cel care avea sa ajunga cel mai galonat jucator din fotbalul nostru! Cu 10 titluri de campion, 9 cupe ale Romaniei, 1 cupa a campionilor europeni si 1 supercupa a Europei, Marius Lacatus, a stabilit un record pe care cu greu cineva il va putea egala!

Povestea a inceput la Brasov, unde Lacatus debuteaza pentru Steagul Rosu la numai 13 ani. In 1983, ajunge la Steaua, locul unde cunoaste consacrarea si castiga tot ce se poate castiga alaturi de echipa din Ghencea.  Prima parte a aventurii sale la Steaua, se incheie in 1900, cand cel supranumit “fiara”, pleaca in Italia pentru a juca la Fiorentuna. Un an mai tarziu, trece in Spania la Real Oviedo, acolo unde avea sa ramana pana in 1993.  Din Spania, se intoarce la Steaua unde joaca pana in 2000, an in care, pentru o scurta perioada, va evolua si pentru Progresul Bucuresti.

Cu echipa nationala, Lacatus, ajunge la 2 turnee ce mondial (1990, 1998), memorabile fiind golurile sale de la “Coppa del mondo” in poarta “clientului” sau favorit,Rinat Dasaev, considerat in acele vremuri, unul din marii portari ai lumii.

In cupele europene Marius Lacatus, a jucat exlusiv pentru Steaua! Cea mai importanta performanta, este cu siguranta castigarea Cupei Campionilor, in 1986, meci in care Lacatus inscrie la loviturile de departajare. Anul imediat urmator, Laca si Steaua castiga si Supercupa Europei impotriva celor de la Dinamo Kiev, iar in `89 mai joaca o finala de Cupa Campionilor impotriva marelui Milan. In cea de-a doua perioada petrecuta la Steaua, Lacatus, joaca de 3 ori consecutiv, in grupele Champions League.

Tehnic, cariera lui Marius Lacatus, se poate traduce astfel: 570 de meciuri si 168 de goluri… Dar Marius Lacatus, mai ales pentru Steaua, reprezinta mult mai mult… este legenda acestui club, este cel mai iubit jucator din toate timpurile!  A venit aici in 1983 si nu va mai pleca niciodata… La multi ani Marius!!!

 

Categories: SPORT, SPORT INTERN

Tags: CL, Lacatus, steaua