Cea mai frumoasa seara! Splendoarea fotbalului a fost redescoperita in Europa League!

Rasturnari incredibile de situatie, 15 goluri in 4 meciuri, jucatori renascuti, echipe care si-au regasit spiritul, reusite memorabile si tribune arhipline, au fost ingredientele unei seri de neuitat oferite de echipele prezente in sferturile de finala ale Europa League!

Cea mai spectaculoasa dintre partide, a fost cea de la Valencia, unde gazdele porneau cu un deficit de 3 goluri. Cu un Francisco Alcacer in zi de gratie, spaniolii reusesc sa rastoarne situatia si sa se califice dupa un 5-0 pe care elvetienii de la Basel nu-l vor digera curand.

La Sevilla, fost detinatoare a trofeului, avea de remontat un 1-0 din partida tur . A parut floare la ureche, mai ales ca dupa 45 de minute aveau deja 3-0. S-a facut 4-0 dupa pauza, iar onoarea celor de la F.C. Porto, a fost salvata de Quaresma, al carui trasor de la 20 de metri reprezinta cea mai frumoasa reusita a serii.

“Batrana doamna” din Torino, pe stadionul caruia se va disputa finala competitiei in acest an, pare a fi lipsita de griji atata timp cat Pirlo mai poate juca! In minutul 4 al meciului, acesta executa impecabil o lovitura libera, demonstrand ca munca, depaseste de cele mai multe ori talentul nativ. Meciul se incheie 2-1 pentru Juventus, si accentueaza decaderea francezilor de la Lyon.

Cel mai “linistit” meci a fost la Lisabona, acolo unde, finalista de anul trecut, nu a dat nici o sansa olandezilor de la Alkmaar, impunandu-se cu 2-0 si ajungand alaturi de Juve, Valencia si Sevilla, in careul de asi al competitiei.

UEFA merita felicitata, pentru poiectul Europa League! Au reusit sa starneaca interesul cluburilor mari pentru aceasta intrecere, iar rezultatul se vede… Aseara, fotbalul a redemonstrat de ce este atat de iubit si atractiv oriunde in lume !

 

 

Categories: STIRI

Tags: benfica, juve, Uefa