Orchestra fara dirijor! Barcelona nu mai sperie pe nimeni si bupa foarte multa vreme, inregistraza 3 infrangeri consecutive!

Nu a trecut decat o luna de cand Barcelona lupta pe toate cele 3 fronturi competitionale, fiind foarte bine pozitionata pentru realizarea triplei istorice (cupa, campionat, Liga Campionilor). Era lider in Primera, calificata in finala Cupei Regelui si favorita la accederea in semifinalele Ligii Campionilor. Astazi insa, Messi si compania, tremura la gandul ca ar putea ramane fara trofeu la finalul stagiunii!

Eliminata le Atletico Madrid din Champions League, ajunsa pe 3 in Spania si batuta aseara de Real in finala “Copa del Rey”, echipa catalana, pare sa fi distrus cu foarte multa usurinta tot ceea ce s-au necajit sa construiasca un sezon intreg. E adevarat… mai spera la titlu, dar numai o minune mai poate duce la realizarea acestui obiectiv.

Lucrurile sunt putin ciudate, deoarece, in linii mari, jocul seamana foarte mult cu cel din vremea marilor succese si totusi, ceva lipseste… ! Desi domina pe oricine la capitolul posesie, in ultimii 20 de metrii (si uneori chiar mai aproape), apare o criza pe care Barcelona pare incapabila sa o gestioneze, iar panica devine si mai mare, cand adversarul reuseste sa recupereze.

Trecand peste apatia deja enervanta a lui Messi, si fragilitatea lui Neymar, la clubul catalan, cel care sta pe banca si se cheama antrenorul echipei, nu face nimic!

Meciuri in care Ronaldinho, Mesii, Xavi sau Iniesta sa fi jucat prost si Barca sa fi pierdut, au mai fost; doar ca, omul de pe banca, stia ce are de facut, si imediat in meciurile urmatoare, demonstra ca totul a fost un accident!

Acum, “Tata” Martino, da senzaria ca nu prea stie ce are de facut! Face aceleasi schimbari pe care le stim cu totii inca din preziua meciului, rareori iese sa dea indicatii “la cald” jucatorilor sai si intra odata cu echipa in criza de idei, nereusind mai niciodata, sa gaseasca solutiile salvatoare.

Impresia lasata de antrenorul argentinian, este aceea ca, a lasat echipa sa merga din inertie ( si nu numai in aceste ultime meciuri ci inca de la inceputul sezonului), bazandu-se pe ceea ce elevii sai stiau deja sa faca, iar acum cand viteza a scazut si ar fi nevoie de o noua accelerare, pare incapabil sa o faca!

Jucatorii sunt aceiasi, si-au demonstrat valoarea in foarte multe randuri si nu numai la echipa de club, dar precum marile orchestre ale lumii, au si ei nevoie de un mare dirijor. De “cantat”, stiu sa “cante” la fel de frumos cum o faceau  anul trecut si in anii dinainte, doar ca dirijorii care i-au impins spre celebritate si succese, au fost inlocuiti, cu un debutant, care se sperie si intra in panica la orice mica ezitare!