Hala Madrid! Real a castigat Cupa Regelui, reusind sa o bata pe Barcelona pentru prima data in acest sezon!

Finala Cupei Regelui, a insemnat al 3-lea si ultimul “El Clasico” din acest sezon. Venita intr-un moment extrem de tensionat pentru Barcelona si cu multe ganduri ingrijoratoare pentru Real, finala de aseara, parea mai mult sa incurce decat sa ajute cele 2 echipe!

Barcelona venea dupa 2 meciuri fara gol marcat, care au insemnat atat eliminarea din Champions League, cat si indepartarea de titlu, iar Realul, era pentru prima data dupa foarte multa vreme, in urma rivalei locale Atletico, si deasemenea, in fata unei duble de foc in Liga Campionilor contra celor de la Bayern.

Insa, niciodata un astfel de meci, nu poate fi considerat in Spania ca avand importanta secundara, mai ales ca vorbim de finala cupei si ca o victorie impotriva marii rivale, este intotdeauna o “injectie de moral” pentru oricare dintre ele.

Meciul incepe cu absente de marca in ambele tabere: Ronaldo si Jese la Real, Pigue si Valdez la Barca, dar se desfasoara in acelasi ritm deja arhicunoscut in duelurile dintre cei 2 giganti ai fotbalului. Barcelona are ca intotdeauna posesia, iar Real Madrid, contraatacuri ucigatoare! Exact in aceste filosofii de joc, au fost marcate si cele 3 goluri ale partidei (poate cel al Barcei putin atipic). Profitand de “balbaiala”  lui Alves, Isco recupereaza si declanseaza celebrul contraatac de sub 10 secunde, care il aduce pe Di Maria in pozitie de finalizare, iar argentinianul nu rateaza! Realul, ramane apoi fidel stilului de joca implementat aici de Mourinho si la fiecare recuperare reuseste sa creeze panica in careul lui Pinto, prin Benzema, Di Maria, Isco sau Bale. Catalanii izbutesc totusi egalarea dupa un corner, rezultat in urma unei actiuni prelungite de atac, cand tanarul Bartra, scapat din marcaj in mijlocul careului madrilen, introduce mingea in poarta cu o lovitura de cap bine plasata.

Era pe finalul meciului, asa ca lumea se gandea la prelungiri; nu a fost insa de acord Gareth Bale, care, dupa o noua recuperare a colegilor sai si o cursa solitara fenomenala, ajunge fata in fata cu bietul Pinto, reusind sa inscrie printre picioarele acestuia.

Meciul se termina 2-1 pentru trupa lui Angelotti, care castiga primul trofeu cu Real si in acelasi timp, confirma decaderea Barcelonei!

Cu moralul fortificat dupa aceasta victorie (mai ales ca a fost obtinuta fara Ronaldo), Real Madrid poate privi cu mai multa incredere spre viitor si asteapta “de pe alti cai”, dubla atat de dificila cu nemtii lui Guardiola, antrenor care reprezinta un cosmar pentru orice fan al Realului!

 

Categories: SPORT, SPORT EXTERN

Tags: Barca, finala, real