Clasamentul pasiunii! Steaua este pe 2 in Europa, intr-un procentaj al simpatiei!

Studiul facut ce cei de la UEFA, arata ca Steaua Bucuresti, “domneste” in Romania, la capitolul suporteri. 45% din iubitorii fotbalului de la noi, simpatizeaza cu actuala campioana, procentajul acesta, punand la loc de cinste, echipa din Ghencea. Este devansata doar de portughezii de la Benfica, care au cu 2 procente in plus si devanseaza la randul ei, nume mari ale sportului rege!

Barca si Man. United, sunt grupari care nu domina doar in propriile tari, ci, conforn EUFA, conduc in topul simpatiei si in tari precum Slovenia, Slovacia, Bosnia, Finlanda, Kazahstan (Barcelona), Irlanda si Suedia ( Man. Utd.)!

Clasamentul este “bine populat” de echipele din sud-estul Europei, aratand ca aici, pasiunea pentru fotbal, se apropie de fanatism! Nu puteau lipsi echipe precum, Steaua Rosie ( Serbia), Galata ( Turcia), Levski Sofia ( Bulgaria) sau Sparta Praga ( Cehia), echipe ale caror suporteri, stiu sa transforme orice mic succes, in sarbatoare de rasunet mondial!

Intr-un astfel de top se ajunge foarte greu si e aproape imposibil sa mai iesi! Pentru ca, legaturile spirituale create intre echipe si suporterii lor, nu pot fi explicate in cuvinte si de cele mai multe ori, sfideaza orice lege a logicii!

2

 

 

Categories: STIRI

Tags: benfica, Clasament, Eupopa