Bombardierul lor si petardele noastre!

Doctorul in filosofie Dmitri Olegovici Rogozin, actualmente vice-prim-ministru al Rusiei, la auzul vesti ca Romania ii interzice survolarea spatiului aerian, se aseaza confortabil in “puternicul“ fotoliu garantat de fosta si probabil viitoarea Federatie Rusa, si prin intermediul retelelor de socializare, ne raspunde (foarte filosofic de altfel): “ Data viitoare cand voi survola spatiul aerian al Romaniei, o voi face la bordul unui bombardier“!!!

Acest avertisment cu nuante amenintatoare, trezeste intregul “dormitor“ numit Politica Externa a Romaniei, si obliga “inaltii“ nostri conducatori politici sa raspunda. Desi ar fi preferat sa ramana “cocosi“ in tara si “mielusei“ afara si sa traiasca in “prietenie“ si “buna pace“ cu vecinii, rusul loveste “nevoile si neamul“ si deci, cineva trebuie sa ia atitudine!!!

Pusi in fata faptului, carmuitorii nostri, care pozeaza in fiecare campanie in “supereroi“, promitand salvarea tarii si castigarea respectului intregii lumi pentru Romania, nu fac altceva decat sa “dreaga busuiocul“!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, incepe cu o lectie de istorie, amintindu-i rusului ca pe aici au trecut 3 imperii si noi am ramas… ii spune ca locul nostru este aici si al lui acolo…!!!… Dar genial este modul in care presedintele vorbeste despre motivele pentru care rusul a facut acea declaratie scrisa: “Probabil a fost nervos…sau a baut cateva sticle de votca inainte…sau poate ambele…!!!

Analizand vorbele celui care ar trebui sa apere la nivel diplomatic onoarea si orgoliul romanesc, vedem ca de fapt, acesta nu spune nimic!

In primul rand , preda istorie unui doctor in socio-umane!?!?!?… Cu siguranta Rogozin stie cum au ramas regiunile istorice ale actualei Romanii dupa plecarea fiecarui imperiu in parte (oare Basescu stie?)! E ca si cum ar fi spus ca indiferent de ce suferinte va trai Romania si implicit romanii, peste 100 de ani vom fi tot aici, indurand opresiuni si traind la subzistenta! Apoi ii arata oficialului rus locul fiecaruia. Ceea ce nu a inteles presedintele este ca Rogozin nu vrea sa se mute la Cotroceni si sa arunce cu bombe! Dar cu adevarat enervant si sfidator, este modul in care Traian Basescu, in loc sa acuze declaratia barbara, de ev mediu, a acestui rus “intepat“, cauta sa-l scuze punand iesirea necontrolata a acestuia pe seama nervozitatii si a alcoolului! Altfel spus, nu conteaza cat de mult rau iti face o persoana (si din ce functie), daca tu reusesti sa-i gasesti circumstante atenuante, totul este in regula… .

Urmeaza prim-ministrul Romaniei! Cel care tanjeste dupa respectul intelectualilor, dar pe care refuza sa-i decoreze (probabil pentru ca nu l-au lasat sa copieze nimic de la ei), plagiatorul numar unu al tarii, fuge de raspuns precum juge un elev care nu stie decat decat o lectie , de intrebarile de alta natura ale profesorului! Lectia pe care o stie Ponta este “ Moartea lui Basescu“ si de fiecare data cand aude sau rosteste numele presedintelui, arunca cu noroi, scotand la vedere materialul submediocru din care este “construit“ din punct de vedere profesional!

Victor Ponta ne spune ca totul este sub control, reveritor la postarea rusului, si ca ar trebui sa fim linistiti atata timp cat se va ocupa personal de aceasta situatie! Tocmai acest lucru ne da fiori domnule Ponta! Asteptam ca vorbe acide precum cele directionate catre Basescu, sa le adresati si celui care ameninta in scris, viata romanilor si a Romaniei! In zadar insa… dupa cum spuneam, “cocosei“ in tara si “mielusei“ afara!

De fapt, toate declaratiile facute pe aceata tema de catre conducatorii nostri, au inceput cu “ probabil“ sau “poate“ si au continuat cu “domnul“ sau “domnia sa“, expresii care lasa loc de interpretare, respectiv formulari respectuoase fata de cel caruia i se adreseaza. Dar ce este de interpretat din ceea ce a scris Rogozin? si mai ales, merita un astfel de om respectul nostru?

Declaratia a fost pur si simplu una de superioritate , prin care rusii au vrut sa arate cine e seful regiunii! A fost intr-adevar o bomba zgomotoasa, la care noi am raspuns cu petarde in surdina…

Categories: EXTERNE, POLITICA

Tags: Basescu, ponta, Rusia