Nimeni nu vrea titlul in Spania!

Realul pierde la Celta, Barca nu e capabila sa marcheze pe terenul codasei Elche, iar Atletico se impiedica acasa de Malaga, echipa fara obiectiv la ora disputarii meciului! Acestea au fost rezultatele inregistrate in ultima etapa de Primera, rezultate care au dat peste cap toate calculele hartiei!

Incepute la aceeasi ora, cele 3 partide de maxima importanta pentru varful clasamentului Primerei Division, s-au transformat in cosmaruri pentru pariorii si statisticienii din intreaga lume ! Surprize in fotbal s-au mai vazut , dar 3 din 3!?… se intampla foarte rar!

Considerate favorite in partidele de Duminica trecuta, cele 3 mari echipe ale Spaniei, nu au reusit sa faca fata presiunii la care au fost supuse in acest final incandescent de sezon, si au amanat verdictul pentru ultima etapa a campionatului, cand, pentru prima data in istoria moderna a fotbalului, titlul se va decide in meci direct, in capitala Cataloniei, intre Barcelona si Atletico Madrid!

Marea perdanta a etapei trecute este fara indoiala Real Madrid! In contextul rezultatelor inregistrate de Barca si Atletico, o victorie la Celta Vigo , ar fi saltat echipa lui Angelotti peste Barcelona si la doar 2 puncte de Atletico, conditii in care inca mai putea spera la titlu. Insa odata cu infrangerea total neasteptata de pe terenul celei de-a 8-a clasate, Ronaldo si compania, si-au luat adio matematic de la titlul de campioana.  Jocul prestat de finalista Champions League, a fost unul fara orizont, unul in care jucatorii pareau resemnati si cu gandul deja la Lisabona.

Daca e sa punem jocul  ca principal barometru, atunci nici Barcelona si nici Atletico Madrid, nu par a fi in maxima forma pe aceasta ultima “suta de metri“.  Fara victorie in ultimele 2 etape, protagonistele “finalei campionatului“ de sambata (17 mai 2014) lasa impresia ca sunt coplesite de emotie, ca se afla intr-o stare apropiata lesinului si ca daca cineva ar putea sa le redea libertatea emotionala, ar fi capabile sa renunte chiar si la titlu!

Sambata seara, vom afla verdictul definitiv si irevocabil! Niciuna nu va mai putea amana sentinta, niciuna nu se va mai putea ascunde! Vom afla care dintre antrenori stie sa “absoarba“ mai bine presiunea, care dintre jucatori vor reusi sa-si stapaneasca emotiile si carora dintre ei le va tremura mai putin piciorul!

Categories: SPORT, SPORT EXTERN

Tags: atletico, Barca, real