Secretarul general al NATO a ajuns in Romania!

Instabilitatea politica cu care estul Europei se confrunta in aceasta perioada din cauza conflictelor dintre Rusia si Ucraina, alarmeaza intreaga lume si cere masuri de precautie. Situatia, cu adevarat ingrijoratoare, devine o prioritate si pentru Alianta Nord-Altantica, al carei secretar general a inceput un program de vizite oficiale in toate tarile membre NATO situate in regiunea de conflict.

Ieri seara (joi, 15 mai 2014), Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO, a ajuns in Romania, fiind asteptat la sediul MApN de ministrul Mircea Dusa. Momentul a fost tratat asa cum se cuvine de catre oficialii romani, Rasmussen fiind primit cu salutul Garzii de Onoare si intonandu-se imnurile NATO si al Romaniei.

In aceasta dimineata, Rasmussen si Traian Basescu au participat la dejunul organizat de presedintele Romaniei in onoarea inaltului oficial NATO, urmand ca in decursul zilei de azi, sa faca impreuna declaratii de presa. Dupa dejunul oficial, secretarul general al NATO, a plecat la intalnirea cu primul ministru Victor Ponta.

Dupa discutia dintre cei doi lideri, premierul Romaniei delcara: “NATO sustine modul in care Romania isi indeplineste indatoririle si aplica sanctiunile internationale. Se discuta cu toti reprezentantii statului roman tot ceea ce tine de strategia de viitor, dar angajamentul foarte ferm de respectare si de solidaritate cu toate tarile NATO este foarte clar. Nu este niciun fel de pericol concret pentru Romania si pentru populatia Romaniei atata timp cat suntem membrii NATO.“

Ponta sustine de asemenea ca Romania a fost felicitata de Rasmussen pentru alocarile suplimentare din domeniul apararii, aceasta fiind de altfel si una dintre primele masuri cerute de NATO dupa izbucnirea conflictelor din Ucraina.

Pe langa intalnirile cu Basescu, Ponta si Dusa, Anders Fogh Rasmussen, se va intalni si cu ministrul de Externe Titus Corlaten.

Aflat pe final de mandat, secretarul general al aliantei militare, isi va continua zilele urmatoare programul de vizite oficiale in mai multe tari ale Europei.

Categories: INTERNE, POLITICA, STIRI

Tags: Basescu, Nato, ponta