Ciorba realizata in timp record!

Ciorba naturala de legume este o sursa de vitamine, necesita putin timp pentru preparare, este usor de digerat si contine putine calorii. Natura ne-a lasat posibilitatea combinari mai multor legume pentru a ne creea propria hrana. In continuare va vom prezenta o reteta de ciorba naturista in care legumele nu necesita fierbere, fapt care ne permite sa beneficim de toate vitaminele pe care ele ni le pot oferi.

Ingrediente:

–     3 l apa

–     3-4 morcovi

–     1/4 telina

–      300 g salata

–     2 linguri de ulei de froarea soarelui

–      1/2 legatura de patrunjel verde

–      1/2 legatura de marar verde

–      250 g fasole rosie boabe (sau verde)

–      sare

–      bulion

–      smantana (iaurt)

–      zeama de varza

–      ardei iute

Preparare:

Morcovi si telina se dau pe razatoarea mica; salata, patrunjelul si mararul se taie foarte marunt, dupa care se amesteca intr-o oala cu apa si se adauga uleiul. Se lasa la macerat de pe o zi pe alta sau macar 30 de minute la rece. Nu se fierbe!

Separat se fierbe fasolea, apoi se adauga in oala cu legume dupa ce s-a macerat, sare dupa gust.

La fiecare servire se adauga dupa preferinte bulion, smantana (iaurt) si zeama de varza. Se poate servi cu ardei iute sau ceapa verde.

Se mai pot combina si alte legume, dar sa predomine morcovul.

Pofta buna!