Pamplona aproape de tragedie! Ultima etapa “ insangerata“ in Spania!

Etapa care a decis atat campioana cat si retrogradatele in Primera Division, a fost la un pas sa se incheie cu o mare tragedie! Gardul uneia dintre peluzele stadionului “El Sadar“ a cedat sub presiunea fanilor Osasunei, acestia prabusindu-se peste ceilalti spectatori. Uluiti si ei de cele intamplate, jucatorii celor doua echipe, i-au purtat pe brate pe suporterii raniti, ajutand la imbarcarea acestora in ambulante!

Incidentul s-a produs in minutul 11 al partidei de aseara ( Duminica, 18 mai 2014) dupa ce gazdele au reusit sa deschida scorul prin Riera, moment in care suporterii fanatici ai Osasunei au incercat sa intre pe teren. Evenimentele au dus la intreruperea meciului pentru mai bine de 30 de minute, iar Liga spaniola a decis sa opreasca si celelalte meciuri cu implicatii in lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Astfel, meciurile Rayo-Getafe, Valladolid-Granada si Almeria-Bilbao s-au reluat alaturi de partida Osasunei, in jurul orelor 20.30. Vestile de la Pamplona, nu i-au deconcentrat pe jucatorii contracandidatelor la evitarea retroradarii, rezultatele obtinute de acestia, trimitand Osasuna in cel de-al doilea esalon al fotbalului spaniol.

Retrogradarea, nu a facut decat sa accentueze agonia suporterilor aflati la spital, care si-ar fi dorit atat de mult ca echipa lor sa joace si la anul impotriva Realului, a Barcelonei sau a proaspetilor campioni de la Atletico Madrid!

Din ultimele informatii, niciunul dintre cei raniti nu se afla in stare grava, doar 5 persoane suferind politraumatisme mai serioase, restul fiind externati inca de aseara, putand lua parte alaturi de ceilalti suporteri, la plangerea insuccesului echipei favorite!