Secrete din marea mediterana!

Poveste incepe in vara anului 1991 in Golful Salerno de pe coasta de vest a Italiei de Sud. Ea incepe asa: patru scafandri italieni au descoperit adevarul despre secretele unui razboi care se ascundeau in apele calzi ale Mediteranei. La indemnul americanilor cei patru scafandri au facut scufundari pentru a oferi informatii despre o armata secreta, pe care marina militara din SUA vroia sa o recupereze.

In acest loc unde se desfasura operatiunea aliata, s-a dovedit a fi un moment de cotitura in campania italiana a celui de-al doilea razboi mondial. Debarcarile de la Salerno erau practic uitate, acoperite de invazia Normandiei care s-a intamplat noua lui dupa aceea, dar Marcello, un cleric, Gigi, un tehnician, Agostino, un supraveghetor si Paolo, un contabil , au format un grup de scafandri amatori care prin pasiunea si perseverenta lor, au inviat acest fragment din istorie.

Practicand din pasiune acesta activitate, intr-una din zile, ei au fost surprinsi sa descopere o epava care parea a fi a unei nave militare. Acesta descoperire i-a trezit multe amintiri lui Marcello, care era si un cameraman subacvatic foarte talentat. In 9 septembrie 1943, pe vremea cand era doar un copil, mai mult de 400 de nave, aflate sub comanda generalului american Mark Clark, au ajuns in golful Salerno. Operatiunea “Avalanche” a fost sustinuta de una dintre cele mai mari flote de invazie de pana atunci, avand telul de a impinge fortele de ocupatie germane catre nord si de a le scoate din Italia.

Munca pe care ai au au trebuit sa o depuna pentru ai convige pe americani despre adevarul descoperit, consta in gasirea a cat mai multor dovezi care sa confirme invazia uitata a Italiei, misiune pe care cei patru eroi au dus-o la indeplinire cu succes!