Basescu a scapat! Sesizarea facuta de Ponta, a fost respinsa astazi de Curtea Constitutionala.

In decursul zilei de azi (21 mai 2014) , Curtea Constitutionala, a decis sa respinga sesizarea facuta de guvernul Romaniei, prin seful acestea Victor Ponta pe data de 6 mai! Ponta incrimina implicarea presedintelui in campania electorala, dupa ce Elena Udrea, a postat pe Facebook poze in care Basescu aparea purtand un tricou al Partidului Miscarea Populara!

Vorbind despre aceasta sesizare, premierul declara:  “Solicit Curtii Constitutionale sa analizeze urmatoarele: sa analizeze posibilitatea existentei unui conflict juridic de natura constitutională intre Guvern şi Presedinte, sa stabileasca daca acest conflict este cauzat de implicarea explicita a presedintelui în campania electorala, prin sustinerea unui anumit partid politic la alegerile pentru membrii din Romania în Parlamentul European in 2014, respectiv la alegerile partiale pentru Parlamentul Romaniei, ceea ce încalca dispozitiile articolului 80 “Rolul presedintelui” din Constitutie si sa pronunte o decizie prin care sa stabileasca în mod clar daca presedintele Romaniei, în conformitate cu prevederile constitutionale, poate face campanie electorala în favoarea unei formatiuni politice”.

Discutarea acestei sesizari a fost amanata cu nu mai putin de sapte ore, “vina“ apartinand Executivului care a motivat prin programul extrem de incarcat din aceasta dimineata.

In apararea sa, presedintele Traian Basescu, facea referire intr-o declaratie facuta pe 6 mai, la avizul Curtii care spunea ca “presedintele nu vine din nori, sustinand “ In avizul din 2007, se explica clar ca presedintele nu vine din nori. Nu citez, dar dau sensul, este sustinut de un partid, ca atare ramane în relatii cu acel partid, pentru a-si sustine programul!“

Decizia de astazi nu face decat sa decida o batalie dintre cei doi, razboiul fiind abia la inceput. Cel putin pana la alegerile prezidentiale din toamna, Basescu si Ponta vor continua sa se contreze, nefacand altceva decat sa confirme mediocritatea clasei politice din Romania!

Categories: INTERNE, POLITICA, STIRI