“ Tariceanu vrea acasa, cei din frunte nu il lasa “!

Imediat dupa scindarea USL, din februarie 2014, Calin Popescu-Tariceanu, a hotarat sa demisioneze din Partidul Natioanal Liberal in semn de protest pentru ruperea aliantei! Fost lider al PNL si unul dintre membrii fondatori ai partitului in forma sa actuala, Tariceanu pare hotarat acum sa se intoarca “acasa“!

Ieri (22 mai 2014), Calin Popescu-Tariceanu, spunea ca va onora invitatia facuta in acest sens de conducerea filialei PNL Satu Mare, declarand: “ Am spus mereu ca sunt dispus sa revin in PNL, demisia mea a fiind un gest extrem de protest!  Doresc un scor cat mai bun pentru PNL in alegeri si accept invitatia de a reveni in partid.“

Pe de alta parte, presedintele interimar al organizatiei liberale Satu Mare, Virgil Enatescu, neaga existenta unei astfel de invitatii: “ La Satu Mare, ca presedinte interinar al Organizatiei Judetene Satu Mare nu am invitat si nu accept primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia noastra. Mentionez ca aici sunt probleme mari din cauza diversiunii.“, a declarat acesta.

Nici conducerea de la Bucuresti a PNL, nu a ramas indiferenta fata de dorinta lui Tariceanu de a se intoarce, declarand prin vocea purtatoarei de cuvand Cristina Pocora: “ Am auzit ca domnul Tariceanu a plecat, acum auzim ca s-a razgandit si vrea inapoi in PNL. Statutul partidului nostru are prevederi pentru astfel de situatii, exista obligativitatea de a respecta statutul, de a te inscrie acolo unde domiciliezi, unde ai resedinta sau anumite activitati. Sunt o serie de proceduri!“

Actualul presedinte al partidului si candidatul pe care PNL il propune pentru prezidentiale, Crin Antonescu, considera drept jenanta situatia in care se gaseste fostul sau sef de partid: “ Este posibil ca domnul Tariceanu sa fi inteles pozitia jenanta in care se afla, oricum este intr-o pozitie jenanta!“, a sustinut Antonescu, adaugand ca inventarierea celor care vor sa se inscrie in partid, va fi facuta abia dupa alegerile Europarlamentare, de Duminica 25 mai.