Fadulosul spectacol al lui Peter Stein!

Peter Stein, nascut la 1 octomdrie 1937, este unul dintre apreciati regizori de teatru si opera din Germania contemporana! Cu o cariera impresionanta de aproape 50 de ani, regizorul german este cel care a introdus si mai apoi dezvoltat conceptul de dramaturg in tara sa natala, bazat pe o cultura vasta si pe o pregatire litera si istorica puternica.

Pentru el, ziua de 23 mai are o semnificatie deosebita! In aceasta zi a anului 2000, Peter Stein a pus in scena la Hanovra, cu ocazia  Expozitiei universale “ Expo-2000 “, fobulosul spectacol “ Faust “, care a durat nu mai putin de 21 de ore! Premiera mondiala realizata de Stein la Hanovra, a necesitat doi ani de munca, regizorul tinand sa introduca in spectacolul sau toate cele 12.111 versuri scrise Johann Wolfgang von Gothe in capodopera “ Faust I si II “

Cu o distributie impresionanta, formata din 35 de interpreti, cea mai luna piesa de teatru jucata vreodata in lume, a fost etalata pe o scena construita special pentru asta.

Stein insusi este cel care asigura vocea narativa in piesa, acompaniat la pian de celebrul Giovanni Vialetti pe muzica lui Arturo Annecchino, ambii colaboratori de nadejde, ai marelui regizor neamt!

Spectacolul lui Stein omagiaza genialitatea creatoare a lui Goethe si in acelasi timp, ramane fara pereche in istoria teatrului mondial, fiind greu de crezut ca cineva se va incumeta sa mai inceapa o astfel de munca!

Categories: CULTURA, TEATRU

Tags: Faust, gothe, Teatru