Galca si Rosu antrenori la Steaua! Cei doi fosti jucatori din Ghencea sunt gata sa revina la clubul la care s-au consacrat.

Odata cu plecarea lui Laurentiu Regecampf in Arabia Saudita, oficializata ieri ( 27 mai 2014 ), cei din conducerea Stelei s-au pus de acord ca antrenorul care a adus in Ghencea ultimele doua campionate, nu poate fi inlocuit de o singura persoana cu nume! Din acest motiv, se pare ca cele mai mari sanse de a antrena Steaua in viitorul sezon le are cuplul Constantin Galca – Laurentiu Rosu, ambii fosti jucatori ai Stelei si chiar coechipieri intre 1993 si 1996. Dupa ce in ultimele zile sefii ros – albastrilor au incercat sa-i gaseasca lui Reghe un inlocuitor pe masura fiind insa refuzati din toate directiile, Becali, MM si Argaseala au inceput sa adune informatii despre  realizarile si situatiile contractuale ale celor doi tineri antrenori mai sus amintiti.

Atat Rosu cat si Galca au antrenat in Romania in ultimul an, fiind foarte apreciati pentru performantele lor! Astfel, Laurentiu Rosu, actualmente antrenor secund la Petrolul Ploiesti, este unul dintre artizanii echipei de astazi a Petrolului, alaturi de care a castigat o Cupa a Romaniei si s-a clasat in doua sezoane la rand pe podiumul Ligii 1, fiind pe banca “ lupilor “ atat in mandatul lui Cosnim Contra cat si in cel al lui Razvan Lucescu. De cealalta parte, Constantin Galca, ocupa momentan functia de antrenor principal al nationalei Under 17 si este extrem de laudat pentru activitatea sa , atat de fostii cat si de actualii sefi de la Federatie: “ A schimbat multe in bine la lot, inclusiv modul in care se prezinta si arata jucatorii atunci cand se reunesc “, au declarat cei de la Casa Fotbalului despre cel care a imbracat de 68 de ori tricoul echipei nationale a Romaniei, fiind considerat chiar si de Mircea Sandu cea mai buna optiune pentru inlocuirea lui Reghecampf.

In alta ordine de idei, Constantin Galca nu si-a ascuns niciodata dorinta de a antrena Steaua: “ Imi doresc si sper ca la un moment dat sa ajung antrenorul principal al Stelei. E adevarat, nu am mare experienta ca tehnician, dar am jucat la un nivel, stiu cum trebuie vorbit cu jucatorii. Nu mi-ar fi frica sa preiau Steaua. “, a spus acesta. Daca intr-adevar Galca va ajunge “ principal “ in Ghencea, metodele de antrenament se vor schimba radical fata de cele folosite de Reghe: “ Filosofia mea este diferita de cea nemteasca. Eu sunt adeptul antrenamentelor integrate, nu mizez asa mult pe TRX. “, a declarat cel care a fost coechipier la Mallorca al regretatului Tito Vilanova.

Constantin Galca este si preferatul suporterilor echipei campioane! Intrebati care dintre variantele vehiculate pana acum o considera cea mai buna pentru echipa lor, 32% dintre cei chestionati, l-au ales pe Galca. La mica distanta in spatele acestuia, cu 28 %  din voturi, s-a clasat fostul antrenor al Concordiei Chiajna, Ionut Chirila, urmat de Mihai Teja de la Universitatea Cluj cu 27% si Cristi Dulca de la Gaz Metan Medias, cu 13%. La intrebarea lansata de cei de la Gazeta Sporturilor, au raspuns 3.800 de fani ai Stelei.

Categories: SPORT, SPORT INTERN, STIRI