Marele partid de centru – dreapta! PNL si PDL au decis sa fuzioneze.

Dupa infrangerea usturatoare inregistrata in alegerile europarlamentare, principalele formatiuni politice de centru – dreapta din Romania cauta solutii pentru iesirea din criza si incearca sa contracareze ascensiunea PSD – ului. In acest sens, astazi ( 28 mai 2014) liderii PNL si PDL, au hotarat sa formeze o alianta, care ulterior sa dea nastere unui mare partid de centru – dreapta. Cea mai importanta decizie luata astazi in cadrul discutiilor dintre reprezentantii celor doua partide este sustinerea unui singur candidat la prezidentiale din toamna: “Am decis sa avem un candidat unic la Presedentie, pe care-l vom stabili in urma unor cercetari. “ a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga. Se pare ca pana la alegeri, liberalii si democrat – liberalii vor functiona ca o alianta, pentru fuziunea propriu – zisa, fiind nevoie de o perioada mai indelungata: “ Fuziunea intr-un mare partid a doua partide serioase este o constructie temeinica care necesita un timp. Vrem ca acest timp sa fie cat mai scurt, dar construind temeinic. Ca va fi inainte  de alegerile prezidentiale sau dupa, asta vom vedea. “, a spus presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu.

Conform lui Vasile Blaga, inca incepand de maine (joi 29 mai 2014) se va incepe colaborarea in intreaga tara: “ De maine, colegii din teritoriu vor construi grupurile necesare pentru a crea, pentru a lucra la acest proiect pentru Romania, pentru a aduna fortele celor doua partide, astfel incat, sa ajungem la a construi un mare partid de centru – dreapta in Romania. “, a tinut sa mentioneze presedintele democrat – liberalilor. In completare, Crin Antonescu anunta ca toate aliantele locale intre PNL si PSD, care au asigurat majoritati electorale, vor fi rupte si construite altele cu cei din PDL.

Deocamdata, nu se pune problema renuntarii la numele celor doua partide, in acest sens Crin Antonescu declarand: “ Nu renunta nimeni la nimic, vreau sa va rog sa intelegeti ca in acest moment nu avansam nici nume si nici ipoteze. Nu are rost sa vorbim acum de numele partidului fuzionat, pentru ca va asigur, nu se va petrece o fuziune fara sa stim numele sub care fuzionam. “.