Adio PDL! Fostul partid al presedintelui Basescu gata sa devina istorie.

Numit de multi “ creatia lui Basescu “, PDL, traieste vremuri tulburi! Parasit de presedintele tarii, care intre timp s-a reorientat spre PMP, fostul mare partid de dreapta, care nu cu multi ani in urma domina lupta politica interna in mod categoric, este pe cale sa dispara definitiv de pe scena politica. Cel putin asta se poate intelege din declaratia presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Qintus, care a afirmat la un post de radio ca fuziunea mult discutata in aceste zile dintre PDL si PNL, se va realiza prin absortia PDL-ului, iar Partidul National Liberal isi va pastra numele: “ Noi nu putem face fuziunea decat prin adsorbtie, pastrand bineinteles, drepturile lor, adoptand, daca vreti, niste directii ale lor politice, dar pastrandu-ne trecutul, pastrandu-ne denumirea si pastrandu-ne orientarea care nu s-a schimbat. “ a mentionat Qintus pentru RFI Romania.

Cerandu-i-se parerea despre cele spuse de Qintus, Crin Antonescu a declarat pentru AGERPRES: “ Sper sa inteleaga partenerii nostrii ca numele PNL, este un nume cu o asemenea forta istorica, incat nu poate fi pus in discutie si ar fi pacat de el sa dispara. PNL poate sa fie intr-o perioada mai buna, mai rea, la putere sau in opozitie, cu mai multe sau mai putine voturi, dar Partidul National Liberal, din punctul meu de vedere,este o institutie de patrimoniu istoric a Romaniei si trebuie tratat ca atare acest lucru. “, delcaratie prin care liderul PNL, confirma oarecum ideea sustinuta de Mircea Ionescu Qintus.

Cei doi membrii marcanti ai istoriei PNL, au trimis prin declaratiile lor un mesaj ferm catre conducerea Partidului Democrat Liberal, care sustinea prin vocea presedintelui Vasile Blaga, ca fuziunea se va face prin comasare si nu prin adsorbtie, urmand ca in urma acestei fuziuni, un partid sa aiba Presedentia iar celalalt premierul. Astfel, daca Blaga si ai lui doresc cu adevarat formarea unui mare partid de dreapta, se vad obligati sa sactifice PDL-ul si sa intre in “ istoricul “ PNL.