Gigi Becali a fost sanctionat dur de conducerea Penitenciarului Poarta Alba.

Iesirile necontrolate ale patronului de la Steaua din ziua libera primita luna trecuta, il costa scump! Potrivit B1 Tv, conducerea Penitenciarului Poarta Alba, a hotarat sa nu-i mai acorde lui Becali eliberarea lunara, retragandu-i totodata si dreptul de a lucra pentru Academia de fotbal patronata de Gica Hagi, cel putin pana in septembrie! Astfel, Gigi Becali nu va mai iesi din inchisoare pentru urmatoarele trei luni, dar poate primii in continuare vizite si pachete la Penitenciar.

Decizia era oarecum anticipata inca din ziua in care Becali s-a intors in inchisoare dupa cele 24 de ore petrecute in libertate, cand purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Gabriel Botezan, declara ca “ domnul Becali nu a respectat mai nimic din regulile impuse de Penitenciar “. In acea zi ( 12 mai 2014 ), lui Gigi Becali ii era interzis sa vorbeasca cu presa sau sa apara la tv, insa acesta nu a ezitat nicio clipa sa se desfasoare in fata ziaristilor, in stilu-i deja celebru. Avocata acestuia Maria Vasii, si-a aparat atunci clientul, sustinand ca “ orice om in libertate are dreptul sa faca ce vrea “, si ca nici conducerea de la Poarta Alba nu va lua nicio decizie impotriva sa. Se pare insa ca precedentul creat de Becali, a fost considerat unul periculos de mai marii inchisorii si astfel au luat decizia de al pedepsi!

Gigi Becali a fost incarcerat in urma cu un an, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in “ dosarul valiza “, in acelasi dosar fiind inculpat si Victor Piturca, acesta din urma primind un an cu suspendare! Desi Gigi Becali a fost privilegiat in ultima vreme oferindu-i-se un regim deschis de detentie, latifundiarul din Pipera a disconsiderat ( ca de fiecare data ) regulile impuse, fiind de data asta obligat sa plateasca. Daca pana acum un an parea infailibil, odata cu primirea condamnarii totul in merge pe dos fostului europarlamentar, actiunile sale lipsite de respect, nemaifiindu-i acceptate.