Zoltan Mesko, singurul roman din NFL isi cauta echipa

Singurul jucator roman din fotbalul american, Zoltan Mesko este momentan “ free agent “ asa cum le place americanilor sa spuna, adica liber de contract. Romanul de nationalitate maghiara, nascut la Timisoara in 6 martie 1986, este considerat unul dintre cei mai mari punteri din National Football League, atat de catre presa de peste ocean cat si de specialistii americani in domeniu. Mesko a debutat in NFL, in anul 2010 pentru franciza New England Patriots, jucand pentru “ patrioti “ pana in 2013, an in care Zoli Mesko, avea sa evolueze pentru doua echipe: Pittsburgh Steelers si Cincinnati Bengals, iar in aceste zile asteapta semnarea unui angajament pentru sezonul urmator.

Zoltan Mesko a ajuns in USA, in 1997 dupa ce parintii sai ( ambii ingineri ) au castigat “ Loteria Vizelor “. A inceput sa joace fotbal american inca din liceu pentru “ Twinsburg High School “, dar adevarata formare ca punter veritabil a cunoscut-o la Colegiul din Michigan, de unde in 2010 a fost draftat cu optiunea numarul 150, de New England Patriots. La aceasta echipa a realizat si cea mai mare performanta din cariera sa, jucand in 2012 finala Super-Bowl impotriva celor de la New York Giants, finala jucata la Indianapolis si pierduta de “ patrioti “ cu 21-17. Mesko, al carui rol este acela de a degaja mingea si eventul de a transforma puncte suplimentare, a ajucat in aceasta finala, aproximativ un minut ( normal pentru postul pe care loaca ).

NFL star Zoltan Mesko

NFL star Zoltan Mesko

Acesta i-a socat pe americani, atunci cand le-a povestit despre modul in care, la revolutia din  ’89, el si familia sa au fost la un pas de moarte! Apartamentul lor din Timisoara situat in apropierea zonei de conflict, s-a transformat intr-un adevarat “ poligon de tragere “, Zoli si ai sai, fiind captivi in propria casa. In Romania, cei mai infocati suporteri au punter-ului roman, sunt fara indoiala bunicii, Elisabeta si Wiliam, care nu rateaza niciun meci al nepotului lor si care au trait cu mari emotii reintalnirea cu Zoli, acesta intorcandu-se acasa dupa 10 ani, in vara anului 2012.