Adamescu retinut de DNA pentru mituirea judecatorilor

Din luxul obisnuit in celula. Milionarul Dan Adamescu, risca sa stea 30 de zile dupa gratii. Procurorii Anti Coruptie, cer arestarea lui preventiva dupa ce, ieri l-au retinut pentru 24 de ore. Milionarul va fi dus la Curtea de Apel Bucuresti sub acuzatia de dare de mita.

Judecatorii de la Curtea de Apel decid, daca emit sau nu mandatul de arestare preventiva, asa cum cer procurorii Directiei Nationale Anti Coruptie, sau il vor cerceta in libertate pe Dan Adamescu. Binenteles cu mult mai multe restrictii, dintre ei si cea de a parasi tara, toate acestea se vor intampla dupa momentul in care, Adamescu va ajunge in fata magistratilor. Deocamdata procurorii sustin, ca el ar fi dat mita 20.000 de euro catre doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti, pentru ca firmele lui sa fie avantajate in acest procesele de insolventa. Se cere arestarea lui Dan Adamescu pentru ca, in libertate el ar putea sa influenteze martorii. Acesta este unul dintre motivele care, procurorii DNA cer ca in acest moment, el sa fie arestat preventiv.

Trebuie precizat faptul ca, vorbim despre un dosar destul de controversat, pentru ca la inceputul anchetei, unul dintre avocatii lui Dan Adamescu, intermediar al spagii, asa cum au demonstrat procurorii Directiei Nationale Anti Coruptie. Avocatul s-a sinucis la scurt timp dupa ce a fost audiat la DNA.

Dan Adamescu a fost saltat din trafic din zona Aviatorilor din capitala. Adamescu a fost audiat cateva ore, dupa care procurorii au decis retinerea lui. Adamescu era pregatit deja pentru arest, bodyguarzii au adus rapid la DNA cateva genti cu haine si alimente.