Jackie Chan a devenit ambasador contra crimei organizate

Organizatia Internationala de Cooperare a Fortelor de Politie ( Interpol ), a lansat joi ( 5 iunie 2014) o campanie impotriva crimei organizate, al carei prin ambasador a fost numit Jackie Chan. Obiectivul acestei campanii este constientizarea pericolului pe care il reprezinta crima organizata de catre oameni, precum si gasirea unor noi solutii in lupta impotriva criminalitatii. In acest sens, secretarul general al Interpol,  Ronald k. Noble a declarat: “ Campania urmareste sa mobilizeze sectorul privat si mare public, sa contribuie la constientizarea efectelor concrete ale criminalitatii asupra vietii persoanelor si sa invite la propunerea de idei inovatoare in ceea ce priveste prevenirea si lupta impotriva criminalitatii.“, citeaza Mediafax. In acelasi comunicat emis de Interpol, se mentioneaza ca aceasta campamia intitulata “ Turn Back Crime “ va avea loc in mai multe orase mari din lume, trecand si prin Bogota, Dar es-Salaam, Paris, Jakarta si portul Koper din Slovenia.

Jackie Chan, este fara indoiala omul potrivit pentru o astfel de functie, dincolo de a fi celebritate Hollywood-iana, acesta este un maestru in arte martiale, un bun antreprenor si de asemenea un renumit cascador. Ajuns deja la 60 de ani, actorul nascut in Hong Kong a aparut in mai bine de 100 de filme, iesind in evidenta prin interpretarile sale comice si pline de spontaneitate, care i-au adus un loc de cinste in Walk of Fame-ul de la Hollywood. In calitate de cascador, Jackie Chan, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga activitate la World Stunt Awards ( echivalentul Oscarului in cascadoriilor ).

Chan si-a inceput cariera artistica inca din anii `60, printre cele mai cunoscute filme ale lui Jacke Chan se numara fara indoiala. “ Fracul Magic “, “ Ocolul Pamantului in 80 de zole “, “ Spionul din vecini “, seria “ Ora de varf “, “ Shaolin “, “ 1911 “, “ Karate Kid “, iar in desenul animat “ Kong Fu Panda “, a asigurat vocea Maimutei.