Marii absenti de la campionatul mondial din Brazilia, alcatuiesc o echipa care s-ar fi luptat cu siguranta la titlu

Doua zile… atat mai avem de asteptat pana cand Brazilia si Croatia vor da startul campionatului mondial de fotbal. Sarbatoare sportiva a anului, aduce cu siguranta fata in fata cei mai mari jucatori ai lumii, insa exista si absente de marca, jucatori care daca ar face parte din aceeasi echipa, ar putea avea oricand pretentii la castigarea trofeului. Accidentati, neconvocati sau necalificati cu nationalele lor, multi dintre cei care sunt protagonisti in Europa, vor fi nevoiti sa vada ( la fel ca noi ) mondialul la TV. Am incercat sa alcatuim pentru dumneavoastra un  lot de jucatori, despre care credem ca nu ar avea probleme sa se califice in fazele superioare ale competitiei:

  •   Portar: Petr Cech ( portarul celor de la Chelsea si titularul nationalei Cehiei )
  • Fundasi: Lucasz Piszczek ( Borussia Dormund si natioanala Poloniei ),  Daniel Agger ( Liverpool- Danemarca ), Branislav Ivanovici ( Chelsea-Serbia, recunoscut pentru capacitatea sa de a juca atat lateral-dreapta cat si central ), David Alaba ( Bayern Munchen-Austria )
  • Mijlocasi: Arda Turan ( Atletico Madrid-Turcia ), Samir Nasri ( Manchester City-Franta, lasat acasa de Deschamps ), Gareth Bale ( Real Madrid-Tara Galilor ), Eriksen ( Tottenham-Danemarca )
  • Atacanti: Robert Lewandowski ( Borussia Dormund-Polonia ), Zlatan Ibrahimovic ( PSG-Suedia )

O echipa de super jucatori, cu performante notabile la nivel inalt, dar care, din diverse motive nu vor fi prezenti in Brazilia. Acestora li se adauga alte nume mari din fotbalul european precum: Vidici, Subotici si Kolarov, din nationala Serbiei, Yarmolenko si Konoplyanka, din Ucraina, galezul Ramsey, turcul Sahin, armeanul Mhtaryan, slovacul Hamsik, italianul Rossi, muntenegreanul Jovetici si africanii Aubameyang din Gabon si Salah din Egipt. Patriotismul nu ne da voie sa nu amintim macar doua nume de fotbalisti romani, Vlad Chiriches si Radu Stefan, meritand cu prisosinta sa joace la un asemenea regal al fotbalului. Din pacate pentru toti cei amintiti, mondialul de anul acesta va fi unul trist. Desi valoric ar fi meritat sa fie acolo, accidentarile, deciziile selectionerilor sau ratarea calificarii cu nationalele lor, i-au transforma in spectatori de lux.