Dan Voiculescu cere o noua amanare in dosarul ICA

In aceasta dimineata ( marti, 10 iunie 2014), s-a reunit completul de judecata pentru luarea unei decizii cu privire la acuzatiile aduse lui Dan Voiculescu, in dosarul privatizarii Institutiei de Cercetari Alimentare (ICA). In acest dosar, procurorii vorbesc despre un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, prejudiciu adus in urma privatizarii frauduloase a  ICA. Dan Voiculescu a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, in decembrie 2008, dar de atunci avocatii milionarului au reusit sa obtina amanari dupa amanari. Dupa aproape 2000 de zile de la inceputul procesului, cel mai probabil nici astazi nu se va lua o decizie in acest caz, dorinta celor care il apara de Dan Voiculescu fiind aceea de a obtine o noua amanare.

In 29 aprilie (2014) a avut loc ultima infatisare in acest proces, data la care cei doi magistrati din completul de judacata, urmau sa se pronunte referitor la cateva exceptii ridicate de avocatii apararii. Avocatii lui Voiculescu au cerut atunci anularea hotararii de Guvern conform careia ICA a fost transformata din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in proces si de asemenea inaintarea catre ICCJ, a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept. Insa procesul nu a mai avut loc, deoarece judecatorul Stan Mustata ( sef al completului de judecata in acel moment ), a fost ridicat de procurorii DNA si dus la audieri, el fiind acuzat ca a primit bani de la mai multi condamnati, pentru a da solutii favorabile acestora, in spetele pentru care erau condamnati.

Astazi, avocatii lui Dan Voiculescu, ridica alte doua astfel de exceptii, referitoare la completul de judecata in sine si la situatia judecatorului Florica Dutu. Astfel, aparatorii sefului “ Antenelor “, pun sub semnul intrebarii modul in care a fost ales acest complet de judecata, mai ales ca dupa iesirea lui Mustata din acest complet, el a fost inlocuit de Luminita Cristiu-Ninu. In acest sens, avocatii apararii sustin ca noua formula de judecatori nu a fost  completata in mod aleator. De asemenea in ceea cel priveste pe judecatorul Dutu, aparatorii lui Voiculescu, sustin ca deja ar fi obtinut decizia de pensionare si ca din punct de vedere legal, asta inseamna desfiintarea completului: “ Inteleg de la colegii avocati ca domnul Florica Duta nu a mai intrat in alte dosare si ca ar avea decizia de pensionare deja. In mod normal legea spune ca avem completul desfiintat. In acest caz dosarul trebuie repartizat in mod aleatoriu altui complet “, a declarat avocatul Gheorghita Mateut, pentru ziarul Gandul.

In decursul acestei zile, judecatorii vor lua o decizie in acest caz, ei ramanand in pronuntare. In cateva ore, o sa stim daca Dan Voiculescu, trimis in judecata ,in calitate de actionar majoritar SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC ”Bioprod” SA București, va fi condamnat, sau daca se va stabili un nou termen de judecata.