Noua generatie BMW X6, lansare decembrie

In decembrie 2014, constructorul german, va scoate pe piata noua serie de BMW X6. Plecand de la X5-ul lansat in toamna anului trecut, noua masina a celor de la BMW, va fi disponibila cu 4 tipuri de trenuri de rulare:

  • Confort: cu suspensie adaptiva si suspensie pneumatica cu reglajul garzii la sol la puntea spate
  • Dynamic: cu Dynamic Performance Control si Dynamic Drive
  • Professional: o combinatie intre pachetele Confort si Dynamic
  • Suspensia M Sport

Singurul element identic cu vechea generatie BMW X6, este ampatamentul de 2933, in rest fiind o masina complet noua, atat din punct de vedere al trenurilor de rulare mai sus amintite, cat si in ceea ce priveste caroseria si motorizarea. De altfel, la lansarea de la sfarsitul anului, BMW X6 va aparea cu trei tipuri de motorizare:

  • X6 xDrive 30d, turbodiesel cu 6 cilindri in linie de 3 litri cu 258 CP si 560 Nm
  • X6 xDrive M50d, tri-turbo diesel cu 6 cilindri in linie de 3 litri cu 381 CP si 740 Nm
  • X6 xDrive 50i, V8 pe benzina de 4,4 litri cu 450 CP si 650 Nm.

Referitor la caroserie, BMW a raspuns criticilor conform carora, interiorul partii din spate ar fi prea mic si au modificat putin designul. Astfel, masima a castigat aproximativ 14 mm in inaltimea interiorului din spate, iar portbagajul a devenit mai incapator cu circa 10-75 litri fata de modelul precedent, avand o capacitate cuprinsa intre 580 si 1525 litri. Bancheta fractionabila 40/20/40 si portbagajul actionat electric cu functie soft close sunt standard. Cutia automata sport, avand 8 trepte si functia Launch Control, sunt de asemenea standard la toate motorizarile. Inca un lucru facut special pentru noul BMW X6, este  o noua linie de echipare Deign Pure Extravagance care cuprinde pachet de interior ( ce poate fi combinat cu suspensia M Sport ) si pachet de exterior.

Sunt 6 ani de cand BMW X6, primul SUV-coupe, este fara concurenta pe piata. Se pare ca de la anul Mercedes va ameninta suprematia lui BMW X6 pe acest segment, lansand noul MLC, construit pe principiile ML-ului. Despre pretul noului model BMW X6, nu sunt prea multe informatii, dar cu siguranta va fi mai scump decat X5 si se va prezenta cu o echipare standard foarte bogata, incluzand aici tapiteria de piele Dakota, jantele de 19 inci, scaune incalzite si un pachet  Driving Assistant.