Telenovela Elodia a luat sfarsit. Cioaca va sta 15 ani si 8 luni dupa gratii

In aceasta dupa amiaza ( miercuri 18 iunie 2014 ), Curtea de Apel Pitesti a decis condamnarea definitiva a politistului Cristian Cioaca, la 15 ani si 8 luni de inchisoare, pentru uciderea fostei sale sotii, avocata Elodia Ghinescu. Femeia a disparut pur si simplu in urma cu sapte ani si de atunci cazul a devenit unul de interes public. Pedeapsa primita de Cristian Cioaca, este mai mica decat cea hotarata de Tribunalul Pitesti ( 22 de ani de inchisoare ), din cauza ca astazi, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptei din “ omor “, in “ lovituri cauzatoare de moarte “. Inculpatul a fost ridicat de politisti de la locuita acestuia din Pitesti in jurul orei 17.10, purtand catuse si avand asupra sa doar o geanta pe care o tinea cu mainile incatusate. A refuzat sa faca orice fel de comentariu, singurele cuvinte rostite catre jurnalisti, fiind: “ V-am pupat “.

Condamnarea definitiva nu a fost singura decizie luata de Curtea de Apel Pitesti. Judecatorii au decis majorarea daunelor morale pe care Cioaca trebuie sa la plateasca familiei fostei sale sotii. Astfel, despagubirile pentru Emilia Ghinescu, mama Elodiei se ridica de la 100.000 de euro la 150.000 de euro, pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei, de la 50.000 de euro la 100.000 de euro, iar pentru Patrick-Matei Cioaca, fiul lui Cristian cu Elodia, suma reprezentand despagubiri pentru daunele morale a fost majorata de la 100.000 de euro, la 130.000 de euro. Patrik Cioaca va primi acesti bani, sub forma unei pensii alimentare, in fiecare luna pana cand copilul va ajunge la varsta majoratului si apoi pana cand acesta isi va finaliza studiile, dar nu mai tarziu de varsta de 25 de ani.

Cioaca a fost condamnat definitiv

Elodia Ghinescu

Pe de alta parte, avocata condamnatului, Maria Vasii, sustine ca decizia de astazi, nu are temei legal declarand: “Este o condamnare de compromis, pentru alte interese, si nu pot sa explic ratiunea din considerente juridice. Este o hotarare gresita, nu am niciun dubiu. “, adaugand ca va urma procedurile legale standard in acest caz. De cealatla parte insa, mama si avocata familiei Ghinescu, sunt total nemultumite de decizia luata de magistrati, considerand ca pedeapsa pe care trebuia sa o primeasca acest “ criminal “, trebuia sa fie mult mai mare: “ Mi-a omorat fiica si i-a badjocorit cadavrul. Merita o pedeapsa mult mai mare. Mi-am pierdut copilul din cauza lui. A fost totul premeditat, merita o pediapsa pe viata sau cel putin 25 de ani de inchisoare. A vrut sa o omoare cu 2-3 zile inainte, dar nu i-a reusit. “, a declarat Emilia Ghinescu, completata de avocata familiei Crina Radu: “ Sunt profund dezamagita. Este o pedeapsa mult prea blanda pentru o fapta atat de grava. Este o persoana tanara si va iesi destul de repede din inchisoare. “ a mentionat avocata.