Ricardo Cadu paraseste CFR Cluj dupa 8 ani

Ricardo Cadu a fost timp de opt ani cel mai important jucator al ardelenilor de la CFR Cluj. Astazi, a anuntat oficial ca se va desparti de gruparea din Gruia , al carei capitan a fost inca din primul sezon petrecut in Romania. Decizia a fost luata de comun acord cu conducerea alb-visiniilor, dupa ce Cadu s-a aratat nemultumit de noua politica financiara a clubului din Cluj Napoca. “ Regret ca plec. Am trait clipe frumoase aici timp de atatia ani. Asta e viata de fotbalist. Am ajuns la concluzia ca asa este cel mai bine atat pentru mine cat si pentru club. “, a declarat Ricardo Cadu pentru Dolce Sport.

Viitoarea destinatie a portughezului nu va fi un club din strainatate, asa cum se astepta toata lumea, ci unul din Romania care va participa in Cupele Europene. “ Am sa raman in Romania. Probabil la o echipa care va juca in Cupele Europene. Nu este vorba de Steaua. Nu merg la Steaua. “, a adaugat Cadu pentru acelasi post de televiziune. In aceste conditii, singurele echipe la care ar putea ajunge simbolul celor de la CFR Cluj, sunt Astra Giurgiu sau Petrolul Ploiesti, celelalte doua reprezentante ale tarii noastre in Europa fiind CFR, de la care pleaca si Steaua, la care a declarat ca nu merge.

Ricardo Cadu a castigat cu CFR Cluj 8 trofee interne ( 3 Campionate, 3 Cupe si 2 Supercupe ) si a participat alaturi de ardeleni de trei ori in grupele Champions League. Cu putin timp in urma, Ricardo Cadu a fost protagonistul unui interviu realizat de UEFA, in care s-a aratat mandru de decizia luata in 2006 de a veni in Romania, pentru ca aici a trait momente magice. Cadu, ajuns deja la 32 de ani, este jucatorul strain cu cele mai multe meciuri jucate in prima Liga din Romania (toate pentru CFR Cluj ) si are actele depuse pentru a deveni cetatean roman.