Amazon a lansat primul lor smartphone numit Amazon Fire Phone

Ieri a avut loc lansarea oficiala a mult asteptatului smartphone numit Amazon Fire Phone. Prezentarea a fost facuta de nimeni altul decat Jeff  Bezos. Nu numai ca prezentarea a fost plina de noile specificatii si optiuni a noului smartphone si sistemul de operare Fire OS, ceea ce era pentru presa de a putea sa scrie articole pentru a atrage cat mai multi potentiali cumparatori, dar au mai fost prezentate si multe lucruri pentru a atrage dezvoltatorii. In timpul prezentarii FireFly si Dynamic Perspective, portiuni ale prezentarii a fost specific pentru dezvoltatori, in care Jeff spunea ca o sa poata sa se extinda pe aceasta platforma cu aplicatiile lor. A mai fost inclus si un clip cu sound bites de la dezvoltatori, in mare parte designer de jocuri, care au primit acces mai rapid la noul Dynamic Perpective SDK.

Am tot auzit zvonuri despre un posibil smartphone a celor de la Amazon de ani intregi, dar astazi zvonurile au devenit realitate. La evenimentul super-exclusivist organizat de Amazon, Jeff Bezos a vorbit despre Prime, Kindle, FireTV, clienti si multe altele, dar mai ales despre primul lor smartphone a companiei. Este exact la ce va-ti gandit un telefon foarte interesant. Are in dotare niste caracteristici unice, cat si componente de top:

 

  • display de 4.7 inch IPS LCD HD optimizat pentru folosinta cu doar o mana – luminozitate 590 nit, Gorilla Glass
  • procesor Quad core la 2.2GHz
  • Adreno 330 GPU
  • 2GB RAM
  • spatiu de stocare 32/64GB
  • 13MP f/2.0 camera din spate, OIS – instant access button (buton pentru acces instant si daca ecranul este inchis
  • PATRU camere frontale pentru perspectiva dinamica si un unghi de vizualizare mai lat
  • Spatiu de stocare pentru poze nelimitat (in cloud)
  • Boxe Dual stereo
  • Spatele este din sticla
  • Butoanele sunt din aluminiu
  • Are noua bande Nine-band LTE
  • Momental se poate achizitona doar cu un contract la AT&T, la pretul de $199
Jeff-Bezos-Amazon-Fire-Phone

Jebb Bezos tine in mana Amazon Fire Phone

Fire Phone are o functie foarte interesanta numita FireFly: este ca si Google Glass, Sound Hound toate intr-un singur program. Se foloseste de camera telefonului in a identifica lucruri, tine evidenta lor si poti sa cumeri direct din aplicatie (desigur ca numai de pe Amazon). Aceasi lucru si cu muzica. Alte aplicatii pot sa se conecteze cu acest program si pot sa creeze si o statie de radio cu piesele din aplicatie. Cel mai interesant aspect a aplicatiei este ca functioneaza si daca te uiti la un film sau un serial. Camera poate detecta la ce te uiti si ofera date despre serial si nu numai despre tot serialul, ci exact despre episodul la care te uiti. Desigur te lasa sa si cumperi filmul. Poate recunoaste peste 100 de milioane de lucruri, si o sa ofere articole din Wikipedia pentru branduri si alte lucruri care le recunoaste. Poate recunoaste numere de telefon si este atat de intelgient incat te anunta daca il salvezi gresit ( cu ajutorul “glare” si “whatnot”).

Smartphone-ul Amazon Fire Phone dispune si de patru camere care detecteaza miscarea capului, poate detecta si in intuneric avand un senzor infrarosu incorporat. Toate astea vin impreuna cu prima technologie 3D intr-un smartphone.