Anul Brancoveanu, eveniment special la Palatul Mogosoaia

Eveniment special la Palatul Mogosoaia. Primaria municipiului Bucuresti a organizat un eveniment special care marceaza Anul lui Brancoveanu, mai exact trei secole de la moartea domnitorului Constantin Brancoveanu. Printre invitatii speciali a fost si primarul capitalei, Sorin Oprescu.

Bucurestenii eu intrat in atmosfera secolului al XVI-lea , perioada in care domnitorul Constantin Brancoveanu acorda mare atentie culturii romanesti. In curtea palatului Mogosoaia, fanfara, jonglerii, aruncatorii de flacari si acrobatii au intretinut atmosfera. Nu au lipsit nici actorii care l-au intruchipat pe Constantin Brancoveanu si cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu si Matei.

Autoritatiile sunt multumite ca, dupa ani de zile de renovari au reusit sa readuca la viata palatul Mogosoaia. “Se vede toata arhitectura brancoveneasca si palatul brancovenesc, unde poate ca, nu poate ca, ci sigur, au fost binecuvantati si de prezenta lui. Ne-am apucat si de multi ani de zile, dar acum vreo patru ani jumate, cinci, am apucat sa refacem resezamintea lui” a spus Sorin Oprescu. La sarbatoare au fost prezenti si instrumentisti turci, care au cantat muzica turceasca. Seara a fost incheiata de Viorica si taraful din Clejani.