Cat costa garderoba primei doamne a Statelor Unite ale Americii?

Este clar ca doamna Michelle Obama ne-a aratat in cei peste 5 ani de cand este prima doamna a Americii, ca ii place sa se imbrace la moda. Sotia presedintelui Statelor Unite, adora sa combine hainele elegante cu cele de zi cu zi, toate fiind creatii realizate de cei mai mari designeri de imbracaminte din lume, ale caror costuri pot ajunge la sume foarte mari. Garderoba ei, a devenit un subiect care fascineaza in ultimul timp publicul american si care a ridicat urmatoarea intrebare: Cine plateste pentru incredibila ei garderoba?

Ultima data cand Michelle Obama a “ orbit “ asistenta, aparand intr-o superba rochie verde creata de Naeem Khan, a fost la deschiderea unei noi galerii de costume la Muzeul Metropolitan de Arta din New York. Pentru astfel de vestimentatie si pentru a straluci la fiecare eveniment la care ia parte, este nevoie de o “ caruta “ de bani. Doar trei rochii ale primei doamne ar putea totaliza un pret de peste 15.000 dolari, asta fara sa mai vorbim de accesorii cum ar fi pantofi si bijuteriile. Doamna Obama nu a imbracat si nici nu ar imbraca o rochie imprumutata.

Casa Alba refuza sa vorbeasca despre finantarea garderobei primei doamne. Este o problema care i-a deranjat pe presedinti si pe sotiile lor timp de secole. Lumea se asteapta ca primele doamne sa ofere un exemplu in materie de vestimentatie, doar ca statutul acestora, nu include o bursa sau un salariu pentru haine. Pentru intaia oara cand s-a vorbit de asa ceva, a fost pe vremea predintelui Kennedy, cand tatal primei doamne Jacqueline Kennedy, a decis sa finanteze garderoba fiicei sale, pentru ca acest aspect sa nu devina o responsabilitate politica a presedintelui John Kennedy. Ani mai tarziu, doamna Bush a declarat ea a platit pentru toate hainele, inclusiv pentru rochiile purtate la cele doua juraminte depuse de sotul sau in fata natiunii: o rochie rosie, brodate cu strasuri de designer-ul texan Michael Faircloth si o creatie de argint cu albastru, opera a lui Oscar de la Renta.