Suspendare drastica primita de canibalul Luis Suarez

Reactiile absolut socante ale lui Luis Suarez nu au ramas nepedepsite. Atacantul celor de la Liverpool si al nationalei Uruguayului a primit una dintre cele mai drastice pedepse din istoria fotbalului, dupa ce in partida decisiva jucata impotriva Italiei la Campionatul Mondial din Brazilia acesta, l-a muscat de umar pe fundasul italian, Giorgio Chellini, fara a fi vazut de arbitru. Astfel, Luis Suarez nu va mai putea evolua pentru echipa nationala in urmatoarele 9 partide, iar timp de 4 luni nu va putea lua parte la niciun fel de activitate fotbalistica. Pe langa aceste sanctiuni sportive, Suarez va mai trebui sa plateasca si o amenda de 65.000 lire sterline. Intrucat arbitrul nu a luat nicio masura impotriva actului golanesc al atacantului uruguayan in timpul jocului, hotararea luata astazi de FIFA, a avut la baza inregistrarile video, care au uluit de altfel intreaga lume.

“ Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal, mai ales la un Campionat Mondial cand toti sunt cu ochii pe tine. Comisia de Disciplina a analizat toti factorii si a ajuns la aceasta decizie, “ a declarat presedintele Comisiei de Disciplina a FIFA, Claudio Sulser. Ingrijorator pentru iubitorii fotbalului, dar mai ales pentru admiratorii atacantului din Uruguay, este faptul ca Luis Suarez nu se afla la prima abatere de acest gen. In 2010, pe cand juca inca in Olanda, l-a muscat pe Bakkal, gest in urma caruia a fost suspendat 7 etape, iar 2013, victima apucaturilor canibalice ale lui Suarez a fost Ivanovici de la Chelsea, cand a primit 10 etape de suspendare.

Luis Suarez a reusit “ performanta “ de a realiza trei lucruri negative in acelasi timp: si-a distrus de tot imaginea, care si asa era destul de sifonata mai ales in presa britanica, si-a compromis sansele de a ajunge la Barcelona, intr-un moment in care transferul parea ca si facut si a abandonat pur si simplu Uruguayul, care avea mare nevoie de el in meciul contra celor din Columbia, din optimile de finala ale Campionatului Mondial.