Premiele cinematografice ale lunii iulie in Romania: sase comedii de neratat

Pentru cinematografele din Romania, luna iulie va fi una plina de comedii spumoase. Incepand cu data de 4 iulie si pana in 25 iulie, nu mai putin de sase comedii vor aparea in premiera nationala spre deliciul tuturor amatorilor acestui gen de filme din Romania. Fie ca sunt comedii propriu-zise, animatii sau pelicule care combina mai multe genuri ale filmului, cele sase productii se bucura de distributii de invidiat si au starnit critici pozitive din partea specialistilor in domeniu.

Asadar pe 4 iulie, va avea premiera comedia “ Think Like a Man Too “ ( tradus “ Nebunie in Las Vegas “ ), care nu este altceva decat o continuare a hitului comic cu acelasi titlu, aparut in 2012. Actiunea se petrece evident in capitala jocurilor de noroc, acolo unde, eroii filmului sunt gata sa-si faca de cap! Zeke, Dominic si Cedric, primesc o invitatie la o petrecere a burlacilor unde au de gand sa se distreze pe cinste. In calea distractiei insa, vor sta tocmai iubitele lor, Candace, Kristen şi Lauren, hotarate sa demostreze ca “ burlacitele “ pot organiza petreceri mult mai rasunatoare. Rezulta prin urmare o adevarata competitie intre cele doua tabere, cuvantul de ordine fiind dezmatul. Comedia este regizata de Tim Story, iar printre protagonisti ii avem pe Regina Hall, Kevin Hart, Michael Ealy, Taraji P. Henson, Adam Brody si Jerry Ferrara. 

Din 11 iulie, in cinematografele din tara va rula comedia romantica “ Begin Again “ ( New York Melody ), un mizical pe alocuri cu aspecte dramatice, regizat de John Carney, avandu-i in rolurile principale pe Keira Knightle, Mark Ruffalo si Haille Stainfeld. Regizorul, celebru pentru muzicalul independent “ Once “, prezinta in acest film, povestea a doi oameni ( Dan si Greta ) parasiti de noroc. Dan, tocmai a fost dat afara de la o casa de discuri, iar Greta a fost parasita de iubitul ei, un star rock, pentru care cariera este mult mai importanta. Se intalnesc intr-un bar, unde Greta avea sa cante pe scena, iar Dan este profund impresionat de reprezentatia ei. Chiar daca nimeni nu-i mai vrea pe scena muzicala, cei doi pun la cale un plan inedit pentru a reintra in gratiile oamenilor si pentru a-si reface vietile. 

In aceeasi zi ( 11 iunie ), se lanseaza si comedia “ Cuban Fury “ ( Cucereste-o cu Salsa ), in care, datorita iubirii bineinteles, un vis al copilariei de mult pierdut, revine in actualitate. Este vorba de povestea lui Bruce Garrett, un tanar foatre timid si cu ceva kilograme in plus, a carui viata a inceput fulminant. Pe cand avea doar 13 ani, era un mare dansator de salsa, adorat de toata lumea, insa in urma unui incident nefericit, Bruce avea sa-si piarda increderea si toata cariera sa de artist, avea sa se duca de rapa! 25 de ani mai tarziu, captiv in universul sau plictisitor si chinuit la job de un coleg nesuferit, viata lui Bruce avea sa se schimbe radical. O noua sefa venita din America, il face pe eroul nostru sa se indragosteasca subit si incearca tot posibilul sa-i castige atentia. Actiunile sale, dau nastere unei comedii spumoase, regizata de James Griffiths, in care ii puteti urmari pe Chris O’Dowd, Ian McShane, Nick Frost si Rashida Jones. 

O saptamana mai tarziu, pe 18 iulie, apare in cinematografele din Romania, comedia neagra “ Kraftidioden “ ( In Ordinea Disparitiei ), in regia lui Hans Petter Moland, cu actorii Stellan Skarsgard, Kristofer Hivju, Jakob Oftebro si Bruno Ganz in rolurile principale. Toata actiunea filmului se petrece in Norvegia, pe timpul iernii, intr-o zona inghetata unde Nils, un muncitor dedicat comunitatii, afla chiar in ziua in care a fost numit cetatean de onoare al oraselului natal, ca fiul sau a murit din cauza cauza unei supradoze de heroina. Nils nu crede variana oficiala si porneste in cautarea celor pe care ii considera vinovati de disparitia fiului sau. Nu lipsesc din pelicula nordica, portretizari exceptionale ale mafiotilor suedezi, norvegieni si sarbi, a caror mentalitate este suprinsa in cel mai mic delatiu, toate, intr-un cadru de poveste, specific iernilor din nordul Europei.

Pentru cei care nu gusta filme precum cel prezentat anterior, ziua de 18 iulie le ofera o alternativa plauzibila. Este vorba despre o animatie, intitulata “ Plane: Fire&Rescue “ ( Avioane: Echipa de Interventii ), in care marele pilot de curse aeriene Dusty Crophopper, se vede nevoit sa renunte la marea sa pasiune, din cauza unor probleme tehnice la motorul sau. Desi pentru inceput simte ca pentru el totul a luat sfarsit, Dusty, gaseste puterea sa dea un nou sens vietii sale, cand hotaraste ca impreuna cu un grup de prieteni trazniti, sa puna umarul la pulta cu flacarile care au izbucnit in jurul regiunii copilariei sale. Animatia a fost regizata de Roberts Gannaway, iar vocile principale sunt asigurate de Julie Bowen, Dane Cook si Regina King. 

Ultima, dar nu cea din urma comedie a lunii iulie, va aparea in cinematografe pe data de 24, cand ii veti putea vedea pe Jason Segel si Cameron Diaz, intr-0 superproductie regiata de Jake Kasdan “ Sex Tape “ . Cei doi mari actori, interpreteaza un cuplu care intra in panica in momentul in care realizeaza ca a disparut o inregistrare facuta de ei in timpul unei partide amoroase! Pentru ca acea inregistrare sa nu ajunga pe mainile cui nu trebuie, cei doi pornesc intr-o adevarata aventura politista in incercarea de a reintra in posesia casetei.