Facebook creaza FB@work rivalul Linkedin

Mark Zuckberg si co. au fost foarte ocupati in ultima vreme, in a gasi o solutie de a se extinde cu platforma lor sociala Facebook. Reteaua sociala bine cunoscuta a lansat Slingshot, o aplicatie de photo-sharing, foarte asemanatoare cu Snapchat. In ultima vreme se aude ca Facebook, o sa intre in competitie si cu Linkedin. Acest project in derulare se numeste FB@Work si este o prioritate de cativa ani pentru companie. Au mai fost zvonuri pana acuma despre acest proiect, dar inca nimic concret .

Motivul pentru care a iesit iarasi la iveala acest proiect este din cauza unui angajat de la Facebook, care doreste sa isi mentina anonimatul, dar care a dat aceasta informatie pentru cei de la TechCrunch, acum cateva zile. Declaratia angajatului de la Facebook a fost: ”We are making work more fun and efficient by building an at-work version of Facebook”. “We will touch code through out the stack and on all platforms (web, iOS, Android, etc.). Everyone at Facebook uses Facebook for work. Most of their communication and planning is done though Messages and Groups. It would be a pretty natural thing to try to expose this way of using Facebook to get things done at the office to the rest of the world. It’s a really fast and efficient way to get things done.” Declaratia spune ca vor sa creeze o versiune noua de Facebook, adresata celor care lucreaza in birouri, pentru a le creste eficienta si de ce nu, pentru a-i face mai fericiti.

De la aceeasi sursa, am mai aflat ca FB@Work este dezvoltat in birourile din Londra a companiei. Ce nu a spus, este daca va fi un nou website sau doar o aplicatie aditionala platformei. Daca Facebook se gandeste serios sa concureze cu Linkedin, atunci credem ca acest nou serviciu va fi unul separat si probabil cu servicii de reclame. O alta sursa apropiata de Facebook, crede ca nu este cazul pentru un astfel de lucru , dar spune ca varianta finala inca nu a fost hotarata.

[ads2]

Un serviciu de office ca Fb@Work nu pare un lucru normal pe care sa-l asociem cu Facebook. Pe de o alta parte, compania a aratat in acesti ani ca fiind cea mai mare platforma sociala din lume nu este de ajuns pentru ei. Nu este un secret ca, Linkedin a inceput sa piarda din utilizatori si doresc ceva nou, care probabil o sa fie FB@Work. O sa va anuntam de indata ce aflam si noi ceva nou.