S-a descoperit un nou mod de a combate supradozele de cocaina

In lupta impotriva supradozelor de cocaina si a dependentei de droguri, oameni de stiinta vin cu o noua solutie care ar putea schimba peisajul celor dependenti de droguri. Ei au descoperit o enzima mutanta cu un apetit pentru cocaina. Acest studiul a fost realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Kentucky, care s-au concentrat pe modificarea unei proteine, o enzima bacteriana care descompune in mod natural cocaina. Cercetatorii au studiat ani de zile acesta substanta, dar din pacate, cu toate cercetarile oamenilor de stiinta, eficacitatea acestei proteine ​​este limitata, deoarece, la temperatura corpului nu produce nici un beneficiu. Ea a fost testata pe animale, activand doar 12 minute in corpul unui animal, ceea ce este practic inutil pentru un agent terapeutic.

Oamenii de stiinta au studiat ce parte a enzimei a fost mai afectata de temperatura corpului si au efectuat o serie de mutatii prin care au reusit sa prelungeasca la peste 100 de zile timpul de injumatatire a temperaturi corpului. Eficienta cifrei octanice impotriva cocainei a crescut cu 150%. Dupa aceasta, oamenii de stiinta au testat noua enzima pe soareci si au descoperit ca, pentru cel putin trei zile, aceasta substanta i-ar putea protejat de o doza letala de cocaina. Totusi, autori acestui studiu spun ca mai au mult de lucrat, dar afirma ca este posibil ca aceasta enzima sa poata fi utilizata in viitor pentru tratamentul dependentei de cocaina. Cu toate acestea, nu se stie inca daca enzima ar putea actiona suficient de rapid pentru a impiedica efectele drogului asupra creierului celor care il consuma.

[ads2]

Anual, in Statele Unite ale Americii, 500.000 de persoane viziteaza sala de urgente, ca urmare a unei supradoze de cocaina. Cu toate acestea, nu exista un medicament aprobat de Administratia de Alimente si Medicamente, care ar putea trata intoxicatiile cu cocaina. Nu este prima data cand aceeasi echipa a creat cu succes o enzima impotriva dozelor de cocaina. Exista o alta versiune, care poate supravietui timp de șase ore in organismul umas, si este in prezent studiata clinic. Dar cele mai recente concluzii ale oamenilor de stiinta conduc aceasta lupta impotriva toxicitati de cocaina la un nivel cu totul si cu totul nou. Ultima versiune a enzimei mutante impotriva cocainei va trebui sa fie supusa unei mai bune investigatii inainte de a ajunge in salile de urgente, dar se pare ca totusi este un candidat demn pentru studiile clinice. Atunci cand vine vorba de a combate dependenta de cocaina este nevoie de mai multe cercetari pentru a stabili daca enzima elimina cocaina din organism inainte ca ea sa aiba efecte asupra creierului.