Traian Basescu da de pamant cu Vasile Blaga

Intr-un interviu oferit astazi (joi, 10 iulie 2014) celor de la Adevarul si transmis integral de postul de televiziune B1 Tv, presedintele Romaniei Traian Basescu, a vorbit in termeni extrem de duri la adresa fostului sau coleg de partid si actualului presedinte al PDL, domnul Vasile Blaga. Declaratiile sefului statului au venit in contextul in care, acesta este total impotriva mult mediatizatei fuziuni dintre PDL si PNL, pe care Traian Basescu o considera drept o “vanzare ieftina” a democrat liberarilor. In opinia presedintelui, inceperea discutiilor referitoare la fuziune imediat dupa alegerile europarlamentare, a fost doar o incercare de a musamaliza rezultatele dezastruoase inregistrate de cele doua partide si o incercare disperata a lui Vasile Blaga de a fugi de responsabilitatea infrangerii suferite la scrutinul din luna mai.

[ads2]

 

Termenul de “geambas” a fost cel mai des intalnit in exprimarea de astazi a presedintelui Romaniei la adresa lui Vasile Blaga, omul care in viziunea lui Traian Basescu nu face altceva decat sa-si apere “scaunul”, nefiind de loc interesat de principiile democrat-liberale. De asemenea, Basescu spune ca de partea lui Blaga sunt doar cativa primari din teritoriu, si ei interesati doar de “fotoliu” si nu de ideile reformatoare desprinse din doctrina partidului, in timp ce majoritatea PDL-istilor nu vor fi niciodata de acord cu fuziunea. Legat de acest aspect, presedintele in functie, este convins ca electoratul devotat PDL ca taxa miscarea neinspirata a partidului si ca acest lucru se va vedea la alegerile prezidentiale din toamna.

Singura solutie care dupa parerea lui Traian Basescu ar putea aduce victoria dreptei impotriva lui Victor Ponta, este o “alianta de obiectiv”, formata nu numai din cele doua partide amintite, ci una care sa cuprinda toate gruparile politice de dreapta si centru-dreapta si care sa sustina acelasi candidat, daca nu din primul tur, macar din al doilea. Electoratul trebuie insa pregatit pentru o astfel de miscare politica, iar timpul nu este acum de partea dreptei politice din Romania, care ar trebui sa se miste extrem de repede. Presedintele ofera in acest sens, exemplul succesului obtinut de alianta “DA”, care inainte cu aproape un an de alegeri, avea deja perfectat acordul de colaborare la nivel national. Intrebat de jurnalistii de la Adevarul pe cine vede drept cel mai bun potential candidat al dreptei la prezidentiale, dintre Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Catalin Predoiu si Mihai Razvan Ungureanu, presedintele a raspuns: Cristian Diaconescu :).