iPhone a lansat cea mai tare aplicatie de luat notite

Atunci cand vine vorba despre aplicatii pentru iPhone care sa te ajute sa iei rapid notite, acestea exista din belsug. Nume precum Simplenote, Evernote, OneNote, Notability, Vesper si lista poate continua la nesfarsit, sunt cunoscute tuturor posesorilor de iPhone. Dar pentru ca niciuna dintre acestea nu face “treaba buna”  referitor la luarea notitelor in timp record (de exemplu, inaite de inceperea notarii trebuie apasate cateva butoane), cei de la Apple au decis sa adauge listei interminabile, inca o aplicatie de acest gen, care de data asta sa compenseze lipsurile celorlalte si care sa permita luarea de notite in timp fulger.

Noua aplicatie de luat notite se numeste “Drafts” si iese mult in evidenta fata de restul aplicatiilor din Magazinul de Aplicatii iTunes. “Drafts” permite luarea de notite rapide, dar in loc sa le salveze local, chiar in aplicatia Drafts insasi, da voie utilizatorului sa-si salveze datele in alta aplicatie de gen “note-taking” sau serviciu iPhone similar. Este cu adevarat o aplicatie unica, motiv pentru care va vom prezenta cateva dintre cele mai atragatoare caracteristici ale acesteia.

[ads2]

  1. Ninja-Like Notes

Apple a inteles pana la urma ca pentru toti utilizatori care doresc sa ia notite cu ajutorul iPhone-ului, operativitatea este esentiala si tocmai aici intervine aplicatia “Drafts”. Cand este pornita, se deschide imediat fereastra de scris alaturi de tastatura si astfel se creste substantial eficienta. Din “Drafts”, notitele pot fi salvate in orice alta aplicatie similara cum ar fi Evernote, Simplenote, Google Drive sau Dropbox si permite de asemenea postarea de update-uri pe Facebook si Google+. In acelasi timp “Drafts” salveaza automat o copie a schitelor notate in aplicatie, chiar dupa ce acestea au fost trimise in alt fisier, copii care pot fi sterse foarte usor daca stocarea devine o problema.

2. Personalizarea schitelor

O alta caracteristica interesanta a aplicapiei “Drafts” este capacitatea acestea de a-ti oferi in timp real informatii despre numarul caracterelor sau cuvintelor notate, ceee ce poate fi de mare folos, mai ales daca se doreste limitarea textului. In plus “Drafts” are un meniu care permite utilizatorului sa sa adauge sau sa stearga diferite operatiuni, punand la dispozitia acestuia trei tab-uri diferite care pot fi personalizate dupa bunul plac. De exemplu, unul dintre ele permite posesorului de iPhone accesul spre serviciile similare, iar un altul, este menit postarilor pe retelele de socializare.

Pana la urma, “Drafts nu este altceva decat o alta aplicatie pentru luat notite, daca vorbim strict in termeni tehnici, dar poate fi mult mai mult decat atat. Aplicatia este o “poarta” mai rapida spre celelalte aplicatii similare si da posibilitatea utilizatorului sa salveze sau sa posteze informatiile notate acolo unde isi doreste. Poate ca nu este o aplicatie tuturor iPhone-urilor, dar rezultatele au fost deja demonstrate pe iPhone 5  si se asteapta acelasi succes si App Store-ul mult asteptatului iPhone 6.