Nokia Lumia 520 a inregistrat peste 12 milioane de activari

Ideea celor de la Nokia de a vinde smartphone-ul Nokia Lumia 520 la un pret “prietenos” a dat rezultate foarte bune. In cadrul conferintei Worldwide Partner de la Washington, desfasurata ieri (luni, 14 iulie 2014), Microsoft a anuntat prin vocea lui Kevin Turner, depasirea impresionantei borne de 12 milioane de activari. La realizarea acestui real succes, a contribuit si varianta T-Mobile din Statele Unite ale Americii a acestui dispozitiv, adica Nokia Lumia 521, fara a se aminti insa vreo contributie a smartphone-ul Nokia Lumia 525. Este pentru prima data cand noul proprietar al companiei finlandeze a dat publicitatii astfel de informatii interne. 

[ads2]

Totusi, succesul inregistrat de Nokia Lumia 520 nu trebuie sa surprinda pe nimeni, deoarece in acest an, dispozitivul a reprezentat 30% din productia Windows Phone si este fara indoiala cel mai popular dintre telefoanele Windows. Cu toate acestea, telefonul care a fost pentru prima oara anuntat anul trecut in februarie, va fi in cel mai scurt timp inlocuit. Nu mai este nevoie sa spunem ca deja au aparut zvonuri si informatii scurse despre posibilul sau succesor, numit Nokia Lumia 530, care va avea de umplut un gol imens lasat de predesesorul sau, care a adus o crestere cu 91 de procente a vanzarilor smartphone-urilor Windows Phone.

Chiar daca inca este departe de rezultatele obtinute de iPhone-ul celor de la Apple, sau de vanzarile inregistrate de Samsung (ambele companii avand vanzari de cel putin 3-4 ori mai mari), Nokia Lumia 520 este un telefon foarte apreciat de fanii Windows, atat datorita pretului aplicat cat si din cauza celor peste 270.000 de aplicatii gasite in Magazine. Ca tot veni vorba despre aplicatiile pentru 520, acestea au fost download-ate de aproximativ 4 miliarde de ori, iar veniturile lunare ale Windows Phone au crescut cu nu mai putin de 440%, fata de momentul lansarii din octombrie 2012. Ceea ce cu siguranta reprezinta o veste excelenta pentru toti cei care lucreaza la crearea de aplicatii noi pentru aceste smartphone-uri.