Moto 360: in cautarea pretului corect

Chiar daca se spunea la un moment dat ca oamenii nu asteapta cu nerabdare aparitia pe piata a primului smartwatch al celor de Motorola, ultimul sondaj saptamanal realizat de androidcentral arata ca 63% dintre cei aproape 10.000 de respondenti, chiar sunt nerabdatori ca Moto 360, primul smartwatch ce functioneaza cu android, sa fie lansat. Daca in ceea ce priveste design-ul sau specificatiile acestuia nu mai sunt mari secrete, pentru toti cei care se vad purtand un astfel de ceas, se naste inevitabila intrebare: Cat o sa coste ?

Ramasa cam singura intrebare fara raspuns, pretul cu care Moto 360 va iesi pe piata lasa loc de interpretari si da nastere la numeroase teorii. Asadar, avand in vedere politica comerciala aleasa de Motorola pentru a-si vinde smartphone-urile anul trecut (telefoane stilate, functionale si accesibile), este posibil ca Moto 360 sa coste chiar mai putin decat ne asteptam! Analogia nu poate fi insa verificata in acest moment, deoarece nu se stie daca Motorola va folosi aceeasi politica. Lucru posibil, dar nimeni nu risca un pariu in acest sens.

[ads2]

O alta teorie, diametral opusa celei prezentate, este aceea ca Moto 360 va surclasa pur si simplu ca pret Samsung Gear Live (care costa 199 de dolari) si LG G Watch (229 de dolari). Teoria se bazeaza in primul rand pe aspectul mult mai atractiv al Moto 360, datorat display-ului rotund al acestuia (fata de cele rectangurale ale concurentei), ramas inca fara rival.

Ca pronosticuri concrete, oamenii se asteapta la preturi undeva intre 250 si 300 de dolari, pret pe care cel putin americanii, ar fi dispusi sa-l plateasca. In opinia clientilor, orice alt pret superior practicat de Motorola, ar fi total nejusticat si ar putea duce la neactivarea acestuia. Lansarea este asteptata chiar in aceasta luna, iar toti doritorii isi vor putea alege dupa preferinte bratara ceasului, pentru a se potrivi aspectului foarte elegant care reuseste sa imbine perfect stilul clasic al ceasurilor de lux, cu dotarile contemporane ultramoderne.