Taifunul Rammasun loveste arhipelagul Filipine

Filipine, unde zece oameni au murit si alti trei sunt dati disparuti, dupa ce un puternic taifun a lovit statul insular. Capitala Manila pare un oras fantoma, dupa ce sute de mii de localnici au primit ordin de evacuare. Toate scoliile si administratile publice raman inchise pe timpul zilei. Taifunul Rammasun, zeul Tunetului in thailandeza, ameninta acuma China si Vietnamul unde ar putea lovi zilele urmatoare.

Taifunul Rammasun a lovit cu putere mai intai estul tarii, insotit cu rafale de vant cu viteze de pana la 250km/ora, uraganul a smuls copacii din radacini. Mai multe acoperisuri au fost distruse. Bilantul provizoriu al celui mai violent taifun care a lovit arhipelagul anul acesta este de zece morti si alti trei dati disparuti.

Ochiul taifunului a atins miercuri dimineata sudul capitalei Manila, iar rafalele de vant au provocat haos in megapolisul cu 12 milioane de locuitori. Intreg teriotoriul tarii, aproximativ 450 de mii de persoane au parasit locuintele si sau adapostit in centrele de evacuare. Dupa ce va traversa marea Chinei, taifunul Rammasun se va indrepta spre sudul Chinei. Rammasun este cel mai puternic astfel de fenomen inregistrat in Filipine din Noiembrie anul trecut, cand Hayan a facut peste 6000 de victime.

Rammasun taifunul devastator

In sezonul uraganelor care incepe in general in luna Iunie si se termina in incheie in Noiembrie, se inregistreaza anual in Filipine intre 15 si 20 de astfel de fenomene meteorologice violente.