Noua masina Tesla Model III va fi lansata in anul 2017

Miercuri seara tarziu cei de la Tesla Motors au confirmat, a treia generatie de masina numita Tesla Model III o sa fie prezentat in anul 2017. Masina o sa coste $35,000 conform unui raport, la jumatate de pret in comparatie cu cel mai cumparat Model S. Pretul masinii o sa claseze masina in competitie cu BMW seria 3.

Confirmarea celor de la Tesla a venit de pe pagina lor de Twitter, in raspuns la un articol exclusiv a celor de la Auto Express, care au scris:

“Tesla founder and CEO Elon Musk has exclusively revealed to Auto Express plans for a new electric BMW 3 Series rival, including its name – Tesla Model III. There were rumours that a new smaller Tesla was to be called Model E, but in one of his most candid interviews yet, Musk revealed why he had to have a rethink on the name. “We had the model S for sedan and X for crossover SUV, then a friend asked what we were going to call the third car,” Musk told us. “So I said we had the model S and X, we might as well have the E.

Key to the new model, which Musk said should retail for around $35,000 (likely to equate to around £30,000 in the UK), is cheaper battery technology made possible by Tesla’s forthcoming Gigafactory.”

Masina Tesla Model 3,  este tehnic cel de a patra masina a celor de la Tesla, programata sa intre in piata dupa Tesla Model X. Acest model X este o masina tip “crossover” cu sapte locuri. Zvonurile spun ca masina o sa poata sa parcurga 409 km (distanta actuala a Modelului S). La inceputul anului, Elon Musk a vorbit despre masina o sa poata sa parcurga cu 20 de procente mai putin decat Modelul S. Cei de la Auto Express au postat ceva poze cu noua masina, dar Tesla a spus ca sunt doar niste concepte de imagini bazate pe speculatile celor de la Auto Express. Confirmarea vine dupa stirea ca Qihoo, o companie chineza in securitatea internetului a pretins ca a gasit o metoda in a “hackui” un Tesla.

Confirmarea celor de la Tesla pentru noul Model III demonstreaza devotamentul companiei pentru inovatii.

[ads2]