LG G3 LTE-A, a fost lansat in Coreea. Smartphone-ul dispune de procesor Snapdragon 805

LG a lansat in cele din urma modelul LG G3 LTE-A Cat 6 in Coreea de Sud, urmand ca dispozitivul sa fie pus in vanzare pe piata domestica, incepand cu data de 25 iulie, asa cum de altfel s-a si anuntat anterior. Denumit in prima faza, LG G3 Prime, smartphone-ul G3 LTE-A Cat 6, a fost construit pe baza software-ului G3, bine cunoscut la nivel international, dar cu foarte multe imbunatatiri fata de predecesorul sau si cu un chipset mult mai rapid. Astfel, noul gadget beneficiaza de procesor Snapdragon 805 cu 3GB RAM si de asemenea este dotat cu Adreno 420. Clientii din Coreea de Sud, vor avea in acelesi timp la dispozitie si o capacitate de 225 Mbps pentru downlink, asta in primul rand datorita modem-ului Qualcomm Gobi 9×35 Cat 6 LTE-A.

In mod deloc surprinzator pentru cei mai multi dintre specialisti, LG G3 LTE-A Cat 6 are foarte multe similitudini cu Samsung Galaxy S5 LTE-A. In primul rand, daca vine vorba despre design-ul celor doua smartphone-uri, ambele sunt din plastic si ambele au spatele demontabil, fapt ce permite inlaturarea bateriei. Ecranele celor doua telefoane sunt considerate printre cele mai bune din lume, iar in ceea ce priveste interiorul, LG G3 LTE-A Cat 6 si Samsung Galaxy S5 Prime (LTE-A) sunt aproape identice; dispun de acelasi procesor Snapdragon 805 de 2.5 Ghz, cu 3GB RAM, Adreno 420 si ambele au 3.2 GB memorie de stocare. “Lupta” comerciala dintre cele doua telefoane pare una extrem de echilibrata, dar inca nu se stie exact momentul in care modelele amintite de la Samsung si LG, vor ajunge sa se dueleze si pe piata internationala.

[ads2]

In acelasi timp cu lansarea G3 LTE-A Cat 6, compania LG a anuntat disponibilitatea pentru Europa a modelului LG G3 Beat, cunoscut si sub numele de LG G3 S. Conform oficialilor LG, acest model este disponibil deocamdata doar pe baza de comanda, iar primul retailer care s-a aratat interesat de comercializarea sa, este compania britanica “MobileFun”, pretul cerut de englezi fiind de 378 de euro, adica 299 lire sterline. Pana in acest monent, “MobileFun” nu este doar primul, ci si singurul retailer european care a listat modelul LG G3 S, optand pentru varianta de 8 GB, care este cu circa 200 de euro mai ieftina decat cea cu 16 GB.