Samsung isi bate joc de iPhone 6

De-a lungul ultimelor luni, in asteptarea lui iPhone 6, au fost lansate o multime de zvonuri care nici acum, in pragul lansarii nu contenesc sa se opreasca. Cele mai noi discutii referitoare la noul smartphone Apple, sunt legate display-ul acestuia care se pare, va fi unul mult mai mare, de 4.7 inci, existand chiar voci care sustin ca se pregateste o varianta de iPhone cu un ecran urias de 5.5 inci. Daca in ceea ce priveste ultima informatie (display de 5.5 inci), mai sunt multe de demonstrat, ecranul de 4.7 inci are in spate o sumedenie de dovezi. Au aparut multe rapoarte si prototipuri de iPhone 6 care verifica ipoteza unui display mai mare si cel mai probabil, aceasta varianta de ecran va fi adoptata pentru marea lansare.

Cu toate astea, inovatia nu apartine celor de Apple, fiind bine stiut faptul ca pe piata exista de ceva vreme smartphone-uri cu ecran mare, luminos si HD, iar Samsung, cei mai mari concurenti pentru iPhone, a tinut sa reaminteasca tuturor acest lucru. Astfel, pana acum Samsung a scos pe piata nu mai putin de 3 smartphone-uri cu display mai mare decat iPhone 6, motiv pentru care gasesc de cuviinta sa se amuze pe seama rivalilor de la Apple. Primul gadget cu un ecran superior inca nelansatului iPhone 6, a fost Samsung Galaxy S 3, aparut in 2012 si prezentat cu un display de 4.8 inci. A urmat Galaxy S4, lansat un an mai tarziu, cu ecranul masurand 4.99 inci, inlocuit la inceputul acestui an cu un superb ecran de 5.1 inci, 1920×1080 full HD, odata cu aparitia smartphone-ului Samsung Galaxy S5. Toate aceste considerente au facut ca reprezentantii Samsung sa-i numeasca pe cei de la Apple “intarziati cu aproximativ doi ani” si sa-i indrume pe clienti spre Galaxy S5.

[ads2]

Ironiile Samsung se adreseaza in principal acelor fani iPhone care asteapta cu nerabdare lansarea iPhone 6 si care sunt entuziasmati de noul display, amintindu-le de fapt, ca astfel de gadget-uri cu ecrane mai mari si mai bune, le-au fost puse la dispozitie inca din urma cu doi ani. Chiar daca trimiterile sunt cu precadere catre Galaxy S5, Samsung nu ezita sa aminteasca si celelalte productii de acest gen, celor mai sus mentionate adaugandu-se epre exemplu si Samsung Galaxy Note 2. Nu este pentru prima data cand Samsung trimite astfel de sageti catre Apple, care reprezinta mai degraba o metoda defensiva utilizata de sud coreeni aproape de fiecare data cand se apropie o noua lansare iPhone.

Trecand peste lupta eterna dintre cele doua mari companii producatoare de super-telefoane, care fac tot ce le sta in putinta sa castige cat mai multi clienti noi, se simte o oarecare “frica” a celor de la Samsung cu privire la noul iPhone 6. Dincolo de victoria obtinuta in ceea ce priveste display-ul, ingrijorarea coreenilor este ascunsa mult mai “adanc”! Sa nu uitam ca iPhone 6 vine cu un sistem de operare iOS 8 mult imbunatatit si de asemenea cu o multime de caracteristici inca neintalnite pe piata de profil, ceea ce justifica pe deplin nelinistea si semnele de intrebare pe care le ridica Samsung.