Apple a rezolvat problema bateriei pentru iPhone 6

La doar o saptamana dupa ce  Samsung a publicat o anti-reclama pentru Apple, in care posesorii de iPhone apareau drept oameni disperati, aflati mereu in cautarea unei prize pentru a-si incarca smartphone-ul ramas vesnic fara baterie, americanii au gasit un raspuns pe masura. Astfel, Apple promite clientilor sai, ca pentru iPhone 6 bateria folosita va oferi o autonomie cu 15% mai buna decat actualul model iPhone 5S, in cazul modelului cu ecran de 4.7 inci si chiar mai mult in cazul ipoteticului model cu display de 5.5 inci. Informatiile au fost furnizate de surse din interiorul firmelor furnizoare de componente pentru Apple si care au fost citate de GEV.

[ads2]

Potrivit acestor surse, modelul iPhone 6 cu display de 4.7 inci, va fi dotat cu un acumulator de 1800 mAh, dar suficient de suplu incat sa incapa in carcasa subtire a smartphone-ului si totusi capabil sa asigure cresterea autonomiei cu cele 15 procente fata de predesesorul sau. Cand vine vorba despre modelul iPhone 6 cu ecranul gigant de 5.5 inci, acesta ar urma sa foloseasca un acumulator de 2500 mAh, ceea ce inseamna o crestere a puterii cu 60%, comparativ cu acumulatorul gasit in carcasa lui iPhone 5S. Asta daca vorbim strict despre acumulator. Insa avand in vedere caracteristicile inovatoare ale modelului cu ecran de 5.5 inci, care au nevoie de mai multa energie decat 5S, nu trebuie sa ne asteptem la o crestere a autonomiei, direct proportionala cu puterea acumulatorului. Chiar si in aceste conditii, se asteapta ca upgrade-ul preconizat de Apple referitor la durabilitatea bateriei, sa poata fi masurat in procente care sa depaseasca substantial 10%.

Asadar un ecran mai generos, caracteristici inca nemai intalnite pe piata de profil, design metalic impecabil si o mai mare autonomie energetica, fac din iPhone 6 un smartphone aproape perfect. Singurii, sau mai bine spus cei mai importanti contestatari, vin bineinteles din Coreea de Sud, acolo unde Samsung pregateste raspunsul. Dincolo de micile rautati comerciale, care pana la urma sunt arme ale departamentelor de vanzari din intreaga lume, Samsung pregateste lansarea noului Galaxy Alpha, un dispozitiv care nu numai ca respecta specificatiile de ultima ora, dar mai ales, reprezinta primul handset al celor de la Samsung, construit aproape in exclusivitate din metal si care va iesi pe piata in luna august a acestui an.