Samsung Galaxy Alpha va fi lansat in editie limitata

De ani de zile, unul dintre putinele motive pentru care cumparatorii si fanii Samsung s-au plans, a fost decizia companiei coreene de a-si construi produsele aproape exclusiv din plastic sau chiar piele faux.  Se pare ca acest mic impediment, care este unul in primul rand de design, va fi solutionat odata cu lansarea pe piata a noului Galaxy Alpha (varianta imbunatatita a Samsung Galaxy S5), acesta urmand sa fie primul handset al celor de la Samsung construit aproape in exclusivitate din metal. Cu un ecran generos, de 4.7 inci, beneficiind de un procesor Exynos 5 octa-core si cu o grosime de doar 6 mm, super-smartphone-ul celor de la Samsung va fi lansat oficial in luna august si cel mai probabil, va tintii spre clientii Samsung cu un buget mai generos.

[ads2]

Cu toate ca lansarea unui Samsung Galaxy cu design metalic, este de multa vreme asteptata, producatorul coreean intampina o problema serioasa! Intr-un raport venit tocmai din Koreea de Sud, se arata ca sunt sanse foarte mari , ca noul Galaxy Alpha sa apara doar in editie limitata. Acelasi raport prezinta si explicatiile necesare. Intrucat cele mai multe fabrici de telefoane metalice se gasesc in Taiwan si sunt aproape toate sub controlul Apple pentru a produce modelele iPhone,  compania Samsung a fost nevoita sa se orienteze spre producatori din China, insa vestile primite de aici, nu sunt tocmai pe placul coreenilor. Producatorii chinezi au anuntat ca nu pot pune la dispozitie mai mult de 1 milion de telefoane pe luna, lucru care face imposibila lansarea Galaxy Alpha la nivel mondial.

Chiar daca nu ar fi pentru prima data cand Samsung lanseaza un smartphone dedicat in exclusivitate unei anumite piete (celelatle fiind in principal destinate pietei interne din Koreea), posibilitatea limitarii modelului Galaxy Alpha, nu este considerata in niciun caz o optiune de luat in calcul. Obisnuiti sa-si lanseze marile productii la nivel mondial, cei de la Samsung fac tot ce le sta in putinta pentru a respecta aceeasi politica si cand vine vorba de Galaxy Alpha. Daca intr-adevar chinezii nu vor putea produce mai mult de 1 milion de unitati lunar, singura solutie pentru Samsung este aceea de a incerca sa contracteze si alti producatori, chiar daca asta ar insemna inceperea unui nou razboi cu cei de la Apple.