Apple lanseaza Siri pentru Mac

Cum Siri a fost o marca inregistrata pentru fiecare dispozitiv iOS din 2011, Apple a decis ca este timpul ca sa se concentreze asupra utilizatorilor de Mac. Odata ce decizia a fost luata, compania a introdus un asistent virtual similar, ce poate efectua comenzi vocale prin dictare si comenzi de sistem, ajutand utilizatorii de Mac si sa aiba calitatea de a treia mana. Publicat Joi, brevetul de 92 de pagini de la Apple pentru un “asistent digital inteligent intr-un mediu de desktop” a prezentat o noua technologie ce intrece orice ce stim pana acuma de sistemul de dictatre folosit pe calculatoarele Mac, de unde si numele “Siri pentru Mac”

Veriunea Mac de la Apple este in stare sa proceseze orice limbaj natural si sa efectueze comenzi precum, trimitere si primire de informatii si sa faca operatiuni de cautare pe internet. Toate comenzile trebuie facute in context, bazat pe deductia intentiei utilizatorilor. Ca si Siri, aceasta variana pentru PC o sa foloseasca recunoastere vocala pentru a putea finaliza toate comenzile utilizatorilor, descifrand limbajul contextual. Siri pentru Mac are aceasi meniu ca si Siri pentru iOS. Bonusul este faptul ca, poate fi integrat intr-o aplicatie controlata de o tastatura si mouse, sau poate fi programata sa raspunda la comenzi vocale, gen fraze. Tineti minte “Hello Siri”? In mare este aceasi lucru. Daca vreti, Siri pentru Mac poate sa astepte si cand este nevoie sa va anunte ca este gata de lucru, permitand sa ii spuneti comenzi vocale si sa incepeti dictarea.[ads2]

Folosind comenzi vocale pentru a face aproape orice cu ce erati obisnuiti sa faceti cu tastatura si mouseul, in curand o sa ii ieie locul. Optiunea de raspuns cunoscut in Siri pentru iOS a fost aplicata si pentru varianta PC a OS-ului, chiar daca un calculator normal are putere extra si are performante mai bune in a executa operatiuni avansate. Varianta de desktop a lui Siri foloseste “focus selector” ceea ce ajuta utilizatorii sa deie inteles comenzilor.

Categories: SLIDER, STIRI, TECHNOLOGIE

Tags: Apple, Mac, Siri